,

Familiedag organiseren. Tips en ideeën voor een gezellige dag met de familie!

Is het dit jaar jouw beurt om de familiedag te organiseren? Dan ben je vast op zoek naar goede tips. Hoe kan je ervoor zorgen dat je familie een top dag krijgt? Met deze 6 tips zorg je ervoor dat je familiedag onvergetelijk wordt.

Goede ideeën voor een familiedag

Laat iedereen iets inbrengen. Zet alle ideeën op een rijtje en ga hiermee met je familie rond de tafel zitten zodat jullie een goed besluit kan maken. Ga bijvoorbeeld een dag naar een pretpark, kamperen, spelletjes doen of maak een leuke fietstocht.
Zorg er wel voor dat iedereen aan de activiteiten kan meedoen. Bungeejumping met je opa van 80? Meestal niet zo’n goed idee ;)

 

De datum van de familiedag

De datum bepalen is altijd lastig wanneer je met meerdere agenda’s te maken hebt.  Met www.datumprikker.nl is het plannen al een stuk simpeler. En bel de oudere familieleden hebben om het te bespreken.

Het budget

Niet iedereen heeft een groot budget. Houdt hier daarom rekening mee,  je wilt natuurlijk wel dat iedereen op de familiedag komt. Als je je lijst met ideeën hebt zoek dan ook gelijk uit hoeveel het kost per persoon zodat je daar gelijk overzicht van hebt. 

Foto’s

Vraag aan ieder familielid of zij/hij foto’s wilt maken op de dag. Als ze 3 á 4 foto’s hebben heb je al meer dan genoeg. Stuur alle foto’s in een whatsapp groep zodat iedereen deze ook heeft. Het maken van een fotoboek is ook een leuk idee. Zodat opa en oma dan ook nog alle foto’s kunnen bekijken (als ze geen whatsapp hebben) Nog zo’n leuk idee is het inhuren van een fotograaf, nu jullie toch allemaal bij elkaar zijn is een familiefoto natuurlijk bijna vanzelfsprekend.

Familiedag thuis organiseren

Je kan de familiedag ook thuis organiseren. Huur bijvoorbeeld voor de kinderen een springkussen of huur bubbelballen zodat zij lekker hun gang kunnen gaan. Leuke spellen voor volwassenen zijn bijvoorbeeld ‘wie is de mol’ , levend stratego of teamwork spellen. Met goed weer is een barbecue altijd goed, lees hier onze blog met bbq tips!

We hebben de leukste familiedag ideeën voor je bij elkaar gezocht op Pinterest!

PriveOber

Met een PriveOber kan je zelf ook genieten van je georganiseerde familiedag! we kunnen helpen bij de voorbereidingen, het serveren van hapjes en drankjes of de barbecue en ook met de rommel achteraf helpen we. Samen zijn en genieten met behulp van een PriveOber.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.