Iedereen kent het product rum wel.  Maar onder de categorie rum vallen meerdere soorten. Zo hebben we: blanco rum, gold rum, aged rum, overproof rum en spiced rum. Die laatste, de spiced rum, gaan we vandaag eens onder de loep nemen!

 

Spiced rum met smaken van het land en van de zee!


De drank is immens populair door de veelzijdigheid die rum biedt. Vroeger werd deze drank vaak gedronken door mariniers en piraten die de Caribische wateren trotseerden. In de hedendaagse cultuur kennen we de rum vooral van klassieke cocktails zoals de Mojito, Cuba Libre, Dark ‘N Stormy of natuurlijk van de ‘baco’ tijdens het uitgaan.

Door onze vrienden van PriveOber zijn wij verblijd met een fles spiced rum. En PriveOber zou PriveOber niet zijn als dit geen speciale rum was. De Union 55 is een spiced rum gemaakt van verschillende ingrediënten van het land en van de zee. Union 55 rum wordt gedistilleerd in Barbados. Aan deze rum worden tijdens het proces verschillende specerijen toegevoegd. Specerijen zoals amandel uit Californië, cardamom uit Guatemala, geroosterde cacaobonen uit Peru en vanille en kruidnagel uit Madagaskar. Om de perfecte rum te creëren duurt het 55 dagen om deze smaken te onttrekken uit de specerijen. Aan deze fantastische specerijenmix wordt vervolgens een ‘touch of salt’ toegevoegd. Het zout uit Añana komt van een 230 miljoen jaar oude zee en wordt nog steeds verkregen volgens de oude Romeinse manier. Het zout uit het plaatsje Salinas de Añana is  beschermd door Unesco als werelderfgoed. Het is niet voor niets dat Top-Michelin chefs dit zout gebruiken!

De unieke combinatie van de warme specerijen met het Añana zout doet echt z’n werk in je mond. In het begin geeft de rum een frisse, ziltige smaak af welke een tinteling in je mond achterlaat. Al snel wordt de smaak verwarmd door de zoete tonen van de rum. Met als eind een fantastische warme afdronk. De mogelijkheden zijn eindeloos met de Union 55. Geniet hier van, puur of met ijs. Toch benieuwd welke mogelijkheden de Union 55 bied? Wij willen je alvast op weg helpen met onze eigen twists met de Union 55 rum!

Cocktails met salted and spiced rum!

Hoe bereidt je thuis de lekkerste cocktails met Union 55 rum?

Cocktails maken lijkt misschien moeilijk, maar met de juiste handleiding geniet ook jij binnen een handomdraai van de lekkerste cocktails. In dit blog geven wij jou drie verschillende recepten met de Union 55 rum.

Basis salted and spiced rum cocktail

  • Glaswerk: old Fashioned glas / rocks glas / tumbler
  • Garnering: sinaasappelschijf
  • 40 ml Union 55
  • 10 ml Vanillesiroop
  • Sap van een kwart sinaasappel

Voor de basiscocktail vul je het glas met ijsblokjes. Schenk hier 40 ml Union 55 bij en 10 ml vanillesiroop (dit is heel makkelijk thuis te maken, maar ook kant en klaar te kopen. Vraag hiervoor bij je lokale slijterij om een fles Monin Vanille). Snijd de sinaasappel in vieren en knijp een deel uit in het glas. Pak nu een lepel en roer de cocktail door zodat alle smaken goed samen komen en de cocktail goed koud wordt. Garneer de cocktail met een schijfje sinaasappel en de basiscocktail is klaar om gedronken te worden!

Salty Ober cocktail

  • Glaswerk: longdrink
  • Garnering: ananaspartje en blad van een ananas
  • 40 ml Union 55
  • 10 ml Passievrucht likeur
  • 10 ml rietsuiker siroop (1:1)
  • 50 ml ananassap
  • Sap van een halve limoen


Voor deze cocktail heb je een cocktailshaker nodig dus pak deze erbij! In de shaker schenken we 40 ml Union 55, 10 ml passievrucht likeur, 10 ml rietsuiker siroop en 50 ml ananassap. Pers nu de halve limoen uit in de shaker. Vul de shaker nu met ijsblokjes en sluit de shaker. Shake nu krachtig voor 7-10 seconden, je voelt nu dat de cocktailshaker ijskoud wordt. Schenk de cocktail uit via een strainer en vul het glas met ‘crushed ice’. Garneer met een ananaspartje en een blad van de ananas. Geef jezelf een schouderklopje en neem een slok van de Salty Ober. Je hebt het verdient!

Diligence Ongezouten mening

  • Glaswerk: coupeglas
  • Garnering: cacaopoeder
  • 30 ml Union 55
  • 15 ml Mozart Gold Chocolate likeur
  • 10 ml De Kuyper Butterscotch
  • 30 ml Avocado puree
  • 5  ml Monin Caramel

Voor deze cocktail heb je weer de cocktailshaker nodig dus pak deze erbij! In de shaker schenken we 30 ml Union 55, 15 ml Mozart gold chocolate likeur, 10 ml De Kuyper Butterscotch, 30 ml avocado puree en 5 ml Monin Caramel. Vul de shaker nu met ijsblokjes en sluit de shaker. Shake nu krachtig voor 7-10 seconden, je voelt nu dat de cocktailshaker ijskoud wordt. Schenk de cocktail uit via een strainer en een finestrainer zodat er geen kleine stukjes ijs in het glas komen. Garneer met cacaopoeder en een strikje om de steel van het glas. Cheers, de ongezouten mening is klaar om gedronken te worden!

Vind je dit toch te veel moeite en wil jij liever tijd hebben voor je gasten op jouw (feest)gelegenheid?
Dat begrijpen wij van Diligence als geen ander. Kijk voor een ontspannen feest met cocktails eens naar de diensten die Diligence Cocktails biedt.

Compleet ontzorgt worden? Combineer onze diensten met een PriveOber en geniet zorgeloos van je eigen feest!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie