Waar moet je aan denken als je een babyshower gaat organiseren? Zo organiseer je een babyshower!

Waar moet je aan denken als je een babyshower gaat organiseren?

In Nederland worden er steeds meer babyshowers georganiseerd. Deze trend is overgewaaid vanuit Amerika, en op dit moment wordt er bijna geen baby meer geboren zonder dat er eerst een shower is georganiseerd. Vraag jij je nog af hoe je dat allemaal moetregelen? Lees dan snel verder!

Wat is een babyshower?

Een babyshower wordt meestal georganiseerd door een vriendin of familielid van de aanstaande moeder, als een verrassing. Mocht je zou graag zelf je eigen babyshower willen organiseren mag dat natuurlijk ook! Vanaf het moment dat de aanstaande ouders bekend hebben gemaakt dat zij in verwachting zijn kan het plannen beginnen, want meestal wordt het feestje gevierd op de helft van de zwangerschap.Bij dit gezellige feestje draait het vooral om de cadeautjes. Bij de shower geef je de aanstaande moeder praktische dingetjes zoals luiers en rompertjes, om de financiële last iets te verlichten.

Wanneer vier je het?

Rond de dertig weken, en het liefst overdag. Zwangere vrouwen zijn vaak sneller moe, dus de avond is minder geslaagd. Als jij de organisator bent is het belangrijk om rekening te houden met de agenda van de aanstaande moeder.

Wie nodig je uit?

Van origine is het normaal om alleen vrouwen uit te nodigen, maar als jij heel graag een paar mannen erbij wilt hebben is dat natuurlijk geen probleem. Denk aan (schoon)zusjes, tantes,oma’s, nichtjes, vriendinnen en misschien zelfs collega’s, net hoe groot je het wilt vieren.
Probeer op tijd te beginnen met organiseren zodat je ruim de tijd hebt om alle adresgegevens van de gasten te achterhalen, en om een datum uit te kiezen waarop iedereen beschikbaar is.

De versiering

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste, want wat is een babyshower zonder versiering? Je kunt ervoor kiezen om de babyshower versiering in het roze of blauw te doen mits het geslacht bekend is, of gaan voor een neutrale kleur zoals wit, zilver of goud.
Tip: begin met 
ballonnen, deze vullen snel de kamer en zorgen in 1 klap voor een feestelijke sfeer. Verder kun je ook nog los gaan met slingers, bordjes en zelfs een piñata. Als je geen zin hebt om naar allemaal verschillende winkels te gaan voor de versiering kun je het gemakkelijk online bestellen bij Tuf-Tuf.nl.

De sfeer

Met een zwangere vrouw als middelpunt kan de sfeer snel veranderen. Zorg er daarom voor dat ze lekker in de watten wordt gelegd en dat het feestje niet te lang duurt. Om de tijd te verdrijven kun je leuke spelletjes spelen zoals raad de baby naam, of geblinddoekt babypotjes proeven.

(Na)genieten

Een babyshower organiseren vergt best wat tijd en moeite en vaak ben je op de dag zelf heen en weer aan het rennen om alles in goede banen te leiden. Wil je zelf ook van het feestje genieten? Huur een PriveOber in! Zo zijn er geen zorgen over de ontvangst van de gasten en hapjes en drankjes. PriveOber helpt je zelfs met de rommel achteraf. Zo kun je zorgeloos genieten van een heerlijke dag.

Na zo’n heerlijke middag wil je er natuurlijk graag op kunnen terugkijken. Vraag daarom aan een van de gasten of zij veel foto’s wilt maken. Deze kun je later verwerken tot een album,en cadeau geven bij de geboorte.

Meer tips nodig voor de babyshower? Hier vind je 10 tips om thuis een babyshower te organiseren.

Veel plezier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.