Zoals als het klokje thuis tikt, tikt het nergens! Veel stellen die gaan trouwen hebben de wens om dit thuis te vieren. Maar is jullie huis wel geschikt om er een trouwfeest te organiseren? Eigenlijk is het antwoord hierop altijd: Ja hoor! Zolang je het aantal gasten afstemt op de beschikbare ruimte is dit mogelijk. Lees hier 9 tips voor het organiseren van jullie trouwfeest thuis!

1. Zorg voor voldoende parkeergelegenheid.

Wanneer er onvoldoende ruimte is om te parkeren in je straat, denk dan ook eens aan parkeerplaatsen in de buurt. Wanneer parkeren echt een probleem is, geef dit dan duidelijk aan in de uitnodiging. Adviseer mensen om te gaan carpoolen of probeer een ‘dealtje’ te maken met een taxibedrijf uit de buurt.

2. Zorg voor voldoende toiletten op je trouwfeest.

1 toilet op 60 gasten is misschien wat weinig, je zou een extra toilet in de tuin kunnen zetten of de buren eens lief aan kunnen kijken.

3. Laat je trouwfeest niet in het water vallen door regen.

Bij goed weer is het heerlijk om je feest in de tuin te vieren, houdt er echter altijd rekening mee dat het kan gaan regenen. Zorg voor een overkapt gedeelte of zorg dat je snel naar binnen kan uitwijken wanneer dit nodig is.
Willen jullie een tuinfeest geven? Lees dan ook eens onze blog over het organiseren van een tuinfeest.

4. Hapjes en drankjes

Open jullie trouwfeest met een toost op jullie leven! Hier wordt meestal champagne of cava voor gebruikt, maar wat dacht je van een ‘signature’ cocktail? Misschien hebben jullie al een eigen drankje wat jullie graag drinken of gebruik deze heerlijke ‘Raspberry Blush’ van cocktailicious!

Wat heb je nodig voor de Raspberry Blush?
– Kokos rum (1,5 deel)
– Frambozen (6 stuks)
– Limoen (sap van 1/4 limoen)
– Suikersiroop (2 barlepels)

Hoe maak je de Raspberry Blush?
De Raspberry Blush maak je met verse frambozen en dus gebruik je een boston shaker en een muddler. Muddle de frambozen met 2 limoenpartjes met 2 barlepels suikersiroop.
Voeg wat ijs toe en 1,5 deel kokos rum.
Shaken en uitschenken met een finestrainer in een gekoeld martiniglas.
Het martiniglas garneer je met framboos en een limoentje.

De hapjes en drankjes kun je natuurlijk zelf voorbereiden. Klik hier voor onze Pinterest borden voor inspiratie voor je hapjes.
Wil je nou niet zo lang met de voorbereidingen bezig zijn? Denk dan ook eens aan een cateraar, deze hebben vaak een all-in service. Van de aankleding van de tafels tot de hapjes en drankjes. Kijk voor meer informatie eens bij van der Somme catering.

5. Maak je eigen trouwdecoratie voor je trouwfeest!

DIY (do it yourself) trouwdecoratie is erg populair! We hebben op pinterest de leukste DIY ideeën voor je verzameld!

 

Niet zo creatief of handig? In winkels zowel on- als offline zijn hele leuke decoraties te vinden.   

6. Muziek en entertainment

Wil je graag een feest tot laat in de avond? Bel voor de zekerheid met de gemeente om te vragen of er vergunningen nodig zijn en licht de buren in. Regel eventuele vergunningen op tijd, gemeentes staan over het algemeen niet bekend om hun snelle service.

We kwamen deze DIY dansvloer tegen! Hiermee nodig je de gasten zeker uit om te gaan dansen!

klik = link

 

 

 

 

 

 

 

Meer tips over entertainment op uw feest? Lees het hier!

7. Stroomvoorzieningen

Het trouwfeest is in volle gang. Discolampen staan aan, een gezellige band speelt en de sfeer zit er goed in.. valt ineens de stroom uit. Dat zou jammer zijn!
Bekijk van te voren of er voldoende groepen zijn in de meterkast. Mocht dit niet het geval zijn is het verstandig om iets met de buren te regelen.
Niet zo hecht met je buren? Of heb je deze niet? Dan is het ook mogelijk om een aggregaat te huren.

8. Thuis trouwen met een bekende als BABS.

Waarom alleen je trouwfeest thuis vieren als je ook thuis het jawoord kunt geven?
In de meeste gemeentes is het mogelijk te trouwen op een eigen locatie.
En hoe leuk zou het zijn om je te laten trouwen door een bekende? Dat kan! Deze laat zich dan voor één dag benoemen als BABS (Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.)
De procedures hiervoor verschillen per gemeente, vraag meer informatie aan bij je gemeente. Let op! dit moet minstens 4 maanden voor jullie huwelijksvoltrekking.

9. PriveOber

Natuurlijk wil je zelf ook kunnen genieten op je trouwfeest!
Met PriveOber op je trouwfeest is dit mogelijk! Wij helpen je met de voorbereiding, het ontvangen van de gasten, serveren van de hapjes en drankjes en zelfs met het opruimen achteraf. We stemmen onze service af op de wensen van de bruid en de bruidegom! Echt genieten van de mooiste dag van jullie leven, dat kan.

Meer informatie over Priveober? Vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaande knop of neem contact met ons op.

 

2 antwoorden
  1. Naomi
    Naomi zegt:

    Ik wist niet dat het in Nederland ook mogelijk was om door een vriend/vriendin je te laten trouwen (BABS). Dacht dat dit alleen in Amerika kon. Wel jammer dat het zo ver van te voren geregeld moet worden.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.