, , ,

Tips entertainment voor op uw verjaardag of feest

U wilt uw verjaardag of feest onvergetelijk maken. Dan kan entertainment daar een steentje aan bijdragen. Het entertainment aanbod is heel divers voor jong en oud. Met wat vermaak op uw feest maakt u het helemaal compleet.

Waarom entertainment?

Met entertainment in huis vermaakt u uw gasten. Gasten zullen uw feest met enthousiasme beleven. Tevens neemt het de stiltes weg. Misschien nodigt u wel veel verschillende gasten uit die elkaar niet kennen. Dan is een vorm van entertainment dé manier om het ijs te breken. Daarnaast zorgen entertainment en activiteiten ervoor dat uw gasten bezig blijven en dat er meer interactie onderling bestaat. Op deze manier zal u een onvergetelijke indruk achterlaten.

Welk entertainment zal ik huren?

Om te bepalen wat voor entertainment of activiteit u wilt inhuren of doen, is het van belang dat u kijkt naar welke gasten er komen. Zijn er veel volwassenen, kinderen, ouderen of is het gemixt? Daarnaast is het ook van belang om te kijken naar wat voor feest u geeft. Op een bruiloft huurt u waarschijnlijk ander entertainment in dan wanneer u bij wijze van spreken een vrijgezellenfeest organiseert.  Ook spelen het seizoen en het tijdstip een belangrijke rol.

Tips voor het inhuren van entertainment

We zullen voor u per leeftijdscategorie een aantal mogelijkheden van entertainment op een rijtje zetten.

Entertainment voor kinderen (4-10 jaar)

Natuurlijk zijn de kinderen ook van harte welkom! Om de kinderen lekker bezig te houden is een clown daar de juiste persoon voor. Een clown is grappig en bovendien kan hij ook op vele manieren ingezet worden. Bijvoorbeeld als ballonnenclown, goochelclown, circusclown of een kindershow. Maar ook als oppas, zo houdt gelijk iemand de kinderen in de gaten!

Een goede manier om de kinderen bezig te houden kan ook een knip en plakhoekje zijn waar zij kunnen tekenen en knutselen. Hierbij is het belangrijk dat de kinderen niet te dicht bij muren zitten en dat u de tafel waaraan zij bezig zijn bedekt met een plastic overtrek of placemats. Op deze manier voorkomt u tekeningen of spetters op uw muren en tafels.

Heeft u ruimte in uw tuin? In de zomer is een springkussen een leuke optie voor kinderen om lekker te ravotten.

Entertainment voor jongeren (10-16 jaar)

Een makkelijke manier om hen te vermaken is het neerzetten van een spelletjes tafel waarop allerlei verschillende gezelschapsspellen liggen zoals MonopolyRisk, Catan, Carcassonne e.d. Ook zou u een hoek kunnen inrichten waar zij een film kunnen kijken of een spel kunnen spelen op een xbox of playstation.

Om zowel de kinderen als jongeren meer te betrekken bij het feest is een leuke activiteit om een kampvuur te maken of met hen en om dan bijvoorbeeld marshmallows te maken boven het vuur. Daarnaast zorgt een kampvuur of vuurkorf voor extra gezelligheid, warmte en sfeer.

Entertainment voor jong en oud

Om uw feest meer sfeer en gezelligheid mee te geven kunt u naast het kiezen voor een dj, ook een leuke band neerzetten. een goedkope manier hiervoor is om te kijken in uw eigen omgeving of u mensen kent die in een band spelen. Uiteraard zou u ook een band kunnen inhuren, een coverband is meestal het makkelijkste omdat zij nummers kunnen spelen die herkenbaar zijn voor iedereen.

Een goede tip hiervoor zijn “de jongens van je weet wel” zij spelen wat het publiek hen vraagt om te spelen, van 70’s muziek tot aan nu. Kijk gerust op http://jongensvanjeweetwel.nl/ voor een impressie.

Om uw feest op een leuke manier vast te laten leggen, is een leuke manier een fotolijst van purschuim. Uw gasten kunnen alleen of met anderen op de foto in deze lijst. Een aanvulling hierop kunnen verkleedspullen of snorren en baarden op stokjes zijn, voor de gekste foto’s tijdens uw feest en een blijvende herinnering.

Pur fotoframe

 

Themafeesten

Organiseer een onvergetelijke party. Wanneer je een themafeest organiseert geef je het een speciaal tintje. Een thema kan zijn: Middeleeuws, Halloween of bijvoorbeeld roaring 20’s. Wat hierbij wel van belang is, is dat u dan het gehele feest in dezelfde stijl doet zodat het thema goed tot zijn recht komt.

Kiest u bijvoorbeeld voor middeleeuws, dan is een middeleeuws buffet met een varken aan het spit een echte aanrader. Ook de dresscode zal u dan moeten communiceren naar uw gasten, waardoor u allemaal als ridder, koning of prinses eruit ziet. U kunt hierop ook uw servies aanpassen door bijvoorbeeld iedereen een kelk te geven om uit te drinken.

Het belangrijkste bij het kiezen van een thema is dat u alles in de stijl doet van het thema. Anders komt het thema niet goed tot zijn recht.

Tijdens uw feest geen entertainment?

Een PriveButler met champagne ontvangst is een leuk welkom waarbij u de verwachtingen van de gasten al gelijk aan het begin overtreft!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.