,

Een tuinfeest organiseren. Tips voor het geven van een tuinfeest!

tuinfeest-organiseren

Met de lente in het vooruitzicht komt de zomer langzaam in zicht. Kijk je ook al uit naar die warme dagen waarin je lekker je buikje rond eet en met je vrienden aan het borrelen bent?  Ook feestjes kunnen dan weer buiten gevierd worden. Of het nou een speciale gelegenheid is, speelt bij het geven van een tuinfeest geen rol. Een tuinfeest organiseren staat altijd garant voor plezier!

Tip 1: Zorg voor voldoende plaats

Wanneer je je tuinfeest organiseert met bijvoorbeeld een barbecue, dan is het wel zo fijn dat iedereen zijn bord kwijt kan en plek heeft om te zitten of staan. Zorg daarom voor voldoende sta-tafels omdat dit ruimte bespaard en een aantal zitplaatsen.

Tip 2: Houd de drankjes koel

Natuurlijk beschikt iedereen over een koelkast in zijn of haar huis. Maar een andere leuke manier om je dranken koel te houden is het vullen van champagnebowls met ijs, om ze daarna te vullen met de dranken. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt er ook nog voor dat je gasten hun eigen drank makkelijker pakken.

Tip 3: Maak een grote punchcocktail

Dit is razend populair en je moet het een keer hebben gedaan met al je vrienden en vriendinnen. Maak een Epic Green Jungle Juice. Deze dien je te maken in een grote bak, want er gaan dertig verschillende likeuren in en twintig verschillende mixen. Dit gecombineerd met vele soorten fruit. In totaal 72 liter, en ja, dat is niet niks! Op de link hieronder vind je een filmpje van Tipsy Bartender. Hierin krijg je te zien hoe je de Jungle Juice maakt, en tevens met hoeveel mensen je wel niet zo een cocktail kan maken. Dat is erg gezellig en bovendien heb je er de hele avond profijt van. Want zeg nou zelf, bij de zomer horen gewoon cocktails!

Tip 4: Kampvuur op je tuinfeest

Wanneer het donker begint te worden en de nacht nadert, is het ideaal om een kampvuur te maken. Dit bevordert de sfeer en wanneer de temperatuur zakt heb je het toch lekker warm. Op deze avonden bij het vuur komen altijd de mooiste, leukste, grappigste verhalen naar boven! Als je een korf hebt, kun je ook een vuurkorf maken. Marshmallows erbij en het wordt een onvergetelijke avond. Veiligheid is hier een pré! Dus zorg dat er in het geval van nood een brandblusser in de buurt staat.

kampvuur-tuinfeest

Tip 5: Muziek op de achtergrond, maar denk aan de buurt!

Natuurlijk mag muziek niet ontbreken. Wie weet heb je wel muzikale vrienden, die de muziek willen verzorgen? Niet zo van de akoestische muziek? Dan zet je gewoon een afspeellijst aan over de boxen.Vergeet niet om je bij je buurt even een briefje in de bus te doen. Zo weten zij dat er af en toe iets meer lawaai is en ze nog op tijd diezelfde avond weg kunnen vluchten. De beste optie is altijd nog om ze gezellig uit te nodigen


Tip 6: Versiering, maak je tuinfeest gezellig

Je maakt je tuinfeest net wat spectaculairder als je ook aan de versieringen denkt. Wikkel kleine lichtjes om een boom heen of doe waxinelichtjes in glazen potjes. Dit geeft een mooi effect in het donker. Een paar fakkels om te kunnen zien waar je loopt in het donker is ook altijd handig. Wat er ook creatief uitziet zijn glazen flessen met daarin bloemen. Deze kun je dan weer met touwtjes aan de boom of een gespannen lijn hangen. Lampionnen doen het ook altijd goed.

gardenparty

Tip 7: Lichtgevende hangtafels voor het ultieme effect!

Kent niet iedereen elkaar op het feest? Zet een paar statafels neer en je zult zien dat mensen gaan wandelen en meer met elkaar praten. Je kan deze ook nog eens op ludieke wijze aankleden. Als eerste leg je een wit tafellaken overheen. Onder de tafels plaats je vervolgens een aantal kampeerlantaarns op batterijen. Het is geweldig om in de nacht de tafels licht te zien geven.

 

Tip 8: Bespaar in de kosten, geef een American BBQ party

Als je alles moet regelen qua boodschappen, kan een simpel tuinfeestje nog best duur uitpakken. Je kan er daarom voor kiezen om het eten iedereen zelf wat te laten maken en meenemen. Voorkom dat je te veel hebt en maak een lijstje met wie wat mee neemt. Anders zit je dadelijk met te veel hamburgers of te veel stokbrood.

 

Tip 9: Een gezellig hoekje voor in de late uurtjes

Wanneer het langzaam donker wordt wil je met zijn alle gezellig knus bij elkaar zitten. Leg om het kampvuur heen wat kussen en dekens. Zitzakken zijn ook een optie. Voor de echte luiwammes kun je een hangmat ophangen. Verhuis je salontafel naar de tuin, of improviseer en maak een tafeltje van kratten bier met een plank erop. Zo kun je altijd je glazen kwijt.

 

Tip 10: En de troep? Oplossing: huur een ober voor je tuinfeest

Een tuinfeest brengt natuurlijk wat rommel met zich mee. Het is het fijnst als jij de gehele avond tijd hebt voor je gasten en lekker kunt eten en drinken zonder dat je continu iedereen aan het voorzien bent van drankjes. Wanneer je een PriveOber huurt kan hij of zij alle zorgen wegnemen: alle gasten voorzien van drankjes, de boel netjes houden, barbecueën en hapjes bereiden in de keuken. Nog een voordeel is dat de PriveOber alle spullen al heeft opgeruimd als jij nazit met je gasten.Zo word je de volgende morgen niet wakker met een berg afwas. Ervaar dit en ontspan buitengewoon onder de mooie sterrenhemel met al je gasten.

Quality time!

Tip 11: WC in de tuin!

Huur een dixie en voorkom dat iedereen continu naar binnen moet om te plassen. Tevens houd je binnen de boel schoon. Maak het jezelf gemakkelijk!

 

Tip 12: Spullen om niet te vergeten

We zetten een aantal spullen op een rijtje om niet te vergeten:

 • Brandblusser
 • Voldoende keukenpapier en wc-papier
 • Plastic bordjes, bestek en bekers (scheelt in de afwas)
 • Prullenbak voor buiten
 • Tang voor de BBQ
 • Bieropener en kurkentrekker
 • Kolen en aanmaakblokjes
 • IJsblokjes
 • Opladers, batterijen voor elektronische apparaten of lichten
4 antwoorden
 1. Lauren de Bruijn
  Lauren de Bruijn zegt:

  Straks heb ik een verjaardag nb ik wilde die altijd ergens buiten organiseren. Nou, een tuin lijkt me wel een leuk idee! Vooral vond ik een tips met lampionnen heel interessant – het zal nog gezelliger zijn als het al donker is. Maar ook moet ik iets bedenken met de muziek – een laptop is niet genoeg. Misschien zal ik en apparatuur huren of zoiets. Hartelijk bedankt!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.