Tips van een weddingplanner

Gastblog: Wel eens overwogen om een weddingplanner in de arm te nemen voor jullie bruiloft? PriveOber laat Inge de Regt-Janssen van Theway2yourwedding aan het woord! Lees hier tips van een weddingplanner voor het plannen van een onvergetelijke trouwdag.

Je bent ten huwelijk gevraagd en …you said yes! Gefeliciteerd!
Dan begint nu het echt plannen…

Niet één bruidspaar is hetzelfde en daar waar het ene bruidspaar een knalfeest wil geven met alles erop en eraan wil een ander bruidspaar het klein houden en vieren met een selecte groep familie en vrienden. Maar volgens mij wil iedereen, los van de invulling van deze dag, een on-ver-ge-te-lijke, goed georganiseerde en prachtige trouwdag beleven waar je nog heel lang en met heel veel plezier aan kunt terugdenken. Kies in ieder geval voor een trouwdag die bij jullie past.
Hecht je aan tradities en trouwetiquette, dan is hier natuurlijk helemaal niks mis mee, maar in deze tijd wordt hier wat minder waarde aan gehecht. Dat betekent dat je helemaal vrij bent om te doen wat bij jullie past. Ik zal jullie wat voorbeelden geven:

Tip 1) Ceremonieopstelling

Als je in de zomer trouwt en hoopt op een buitenbruiloft in de boomgaard dan hoef je niet persé te kiezen voor een standaard ceremonie-opstelling. Er zijn een heleboel mogelijkheden om meubilair in te huren. Bijvoorbeeld stoelen of heerlijke bankjes in allerlei kleurtjes. Je kunt ook voor hooibalen kiezen of voor mooie traditionele stoelen. Je kunt de stoelen in een kring zetten, in een rij. Je kunt met je rug naar de mensen toe gaan zitten, maar ook onderdeel uitmaken van je gasten.
Je kunt de ceremonieruimte stylen in de kleuren die jullie mooi vinden met DIY’s (zelfgemaakte spulletjes) of laten decoreren door een professionele stylist.

Tip 2) Muziekkeuze, kies bewust

Muziek is een mooie, belangrijke en bijzondere sfeermaker. Denk dus goed na over je muziekkeuze. Kies voor muziek waar jullie een bijzondere herinnering aan hebben of waarvan de tekst je aanspreekt. Je kunt kiezen voor muziek op band, maar je kunt de ceremonie nog persoonlijker maken met live-muziek. Denk aan: een zanger, pianist, violist, harpist. Er zijn zoveel mogelijkheden.

Tip 3) de “I DO’S”  in de avond?

Je hoeft ook zeker niet (vroeg) in de middag te trouwen. Heb je al eens gedacht over een ander tijdstip?  Bijvoorbeeld in de avond in de aanwezigheid van al jullie gasten.

Tip 4) Trouwringen of toch….iets anders?

Het Ja-woord gaat meestal gepaard met het uitwisselen van de trouwringen, maar ook daarin ben je niet verplicht. Je kunt ook kiezen voor een horloge, een tatoeage of een ander mooi sieraad, die je kunt laten brengen door je bruidskindjes of de getuigen, maar ook door je eigen hond. Je kunt ze zelfs laten aanvliegen door een roofvogel.

Tip 5) Bruidstaart of geen taart?

De taart, toost met bubbels kan je ook vervangen door een heleboel kleine taartjes of cupcakes of helemaal overslaan en vervangen door een cheesecake met heerlijke wijnen.

Tip 6) Trouwen in het wit?

Trouwen in het wit? Hoeft niet….kleurtjes zijn hot. De kleur (room)wit is en blijft echter wel razend populair en blijft voor de meeste brides-to-be de absolute droomjurk.
Eigenlijk zijn er weinig dingen die echt moeten buiten natuurlijk het officieel laten voltrekken van jullie huwelijk door een beëdigd ambtenaar.
Maak jullie dag bijzonder en “eigen”.

Wil je meer informatie over het organiseren van je huwelijk? Neem gerust contact op met me: www.theway2yourwedding.nl

Voor nu…geniet van al voorbereidingen!

Inge de Regt-Janssen / Weddingplanner & ceremoniemeester
Fotocredits: Odizaa fotografie/ Marscha van Druuten

1 antwoord
  1. Feelings
    Feelings zegt:

    Handige tips, varieer vooral in de dingen die jullie als stel kenmerkt qua kleuren, uitdrukkingen, stijl, etc. Dat maakt het voor de gasten net zo leuk en is het niet zomaar een bruiloft. Peter Feelings

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.