,

Valentijn – 5 tips voor een heerlijke valentijnsdag met elk budget

valentijn

Het is alweer bijna Valentijnsdag. De één is al maanden aan het aftellen, de ander vindt het commerciële onzin. Maar wat je er ook van vindt, extra aandacht schenken of krijgen van je geliefde is altijd goed. Een romantisch gebaar naar je partner hoeft echt geen honderden euro’s te kosten. Ben je opzoek naar het perfecte valentijn cadeau? Of weet je echt niet wat je moet doen voor valentijn? Hier volgen 5 romantische valentijn tips voor elk budget!

1. De valentijn klassieker; rode rozen en chocolade.

Is dat niet erg ‘cheesy’? Nee hoor! Rode rozen staan voor passie, liefde en verlangen. Of je er nu 1 geeft of een hele bos, rode rozen zeggen duidelijk ‘ik hou van jou!’.
En door chocolade wordt de aanmaak van endorfine gestimuleerd, simpel gezegd is endorfine een stofje dat in je hersenen wordt aangemaakt en een boodschap aan je lichaam doorgeeft waardoor je minder pijn ervaart en je geluksgevoel wordt vergroot.
Chocolade maakt de mens gelukkiger, niets ‘cheesy’ aan! Ook heeft het al eeuwen de reputatie als afrodisiacum. ;)

2. Verras je valentijn met een dag vol lieve berichtjes/complimentjes.

Schrijf op wat je lief, mooi, leuk, grappig aan je partner vindt en vertel of stuur dit verdeelt over de dag naar hem/haar. Zorg dat je partner zich speciaal voelt deze dag en je missie is geslaagd.

Met een ‘happiness jar’ laat je dit gevoel weken/maanden of zelfs een heel jaar duren!Vul een pot met briefjes voor je partner. Schrijf op elk briefje een complimentje, lieve quote, songtekst, of grapje. Een leuke foto van jullie samen kan er natuurlijk ook tussen. Je partner mag er elke dag een briefje uithalen.

 

3. Pas op met openbare liefdes gebaren.

Het lijkt zo mooi, die ‘big romantic gestures’, vooral in films.
Maar tenzij je er 100% zeker van bent dat het gewaardeerd wordt zou ik het afraden. Het zou zomaar kunnen dat je partner zich hierdoor opgelaten voelt.
Ben je er zeker van dat hij/zij het fantastisch vindt? Neem dan een voorbeeld aan deze mensen. Het is tenslotte de perfecte dag voor een huwelijksaanzoek.

4.Doe wat extra moeite!

Maak zijn lievelingseten, zet haar favoriete muziek aan of neem je partner mee naar de plek waar jullie elkaar voor het eerst zagen. Het hoeft meestal niet zo groots en duur, maar laat merken dat je er moeite voor hebt gedaan om deze dag speciaal te maken voor hem/haar.

Meer valentijn inspiratie nodig?

 • Laat je partner iets nieuws ervaren.
 • Reserveer jullie favoriete restaurant.
 • Boek een hotelovernachting in een ‘romantische stad’.
 • Schrijf een liefdesbrief.
 • Ontwerp je eigen sieraad via Shapeway.nl

5.Organiseer een knusse valentijn avond thuis.

Laat merken dat je vanavond alleen maar aandacht hebt voor je partner. En zet de telefoons uit of op stil. Geen afleidingen van social media (op jullie fantastische selfie na dan), maar totale aandacht voor elkaar. Kaarsen aan, hapjes en drankjes erbij en een film die jullie beide zij leuk vindt.
Wil je het valentijns thema doorvoeren in je hapjes en drankjes? Kijk op ons Pinterest bord voor inspiratie!

 

Hulp nodig bij de voorbereidingen van je romantische avond? En lijkt het je wat om deze avond bediend te worden door een eigen ober?

Nog wat laatste tips:

 • Wil je uit eten? Restaurants zijn afgeladen op Valentijnsdag, reserveer op tijd!
 • 50 shades darker draait vanaf 8 februari in de bioscoop.
 • Single? Organiseer een vriendinnen of een single avond!
 • Boek de Lovebutlers! Klik hier voor meer informatie.
 • Wist je dat PriveOber je kan helpen met een huwelijksaanzoek?
 • Meer tips over het verrassen van je partner? Lees het hier 

Een fijne Valentijnsdag gewenst!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.