De kerstdagen staan weer voor de deur, tijd voor gezelligheid met elkaar. We helpen u een handje met tips over het kerstdiner, tafel aankleding en decoratie. Ontspannen de feestdagen in en genieten!

Kerstrecepten, ideeën voor het kerstmenu.

We beginnen met kerstrecepten. Op Pinterest hebben we de mooiste, lekkerste, maar ook simpele kerstrecepten voor u bij elkaar gezocht.

 

Tips kerstsfeer thuis

Een goede sfeer is half het werk, een fantastisch kerstdiner onder een felle tl-lamp smaakt toch minder dan een kerstdiner bij kaarslicht. Naast een goed recept is de beleving een belangrijk onderdeel van een goed diner.

Zorg dus voor goede (gedimde) sfeerverlichting, passende achtergrond muziek en een mooie tafel.

Borden, glazen en bestek

Hoe dekt en decoreert u de perfect kerstdiner tafel?
Wanneer u ervoor kiest om het diner aan tafel te serveren kunt een gebruik maken van borden stapelen! Dit geeft een speels effect aan uw tafel. Stapel uiteraard van groot naar klein. De borden/kommen hoeven niet allemaal in dezelfde stijl. Juist de variatie hierin kan erg leuk zijn.
Bij het plaatsen van het bestek , bedenk u dan dat het bestek van buiten naar binnen gebruikt wordt. Het bestek voor het voorgerecht plaats u dus aan de buitenzijde en die die van het hoofdgerecht aan de binnenzijde. Waarbij het mes rechts en de vork links. Als er een soep wordt geserveerd plaats u de lepel aan de rechterzijde.
Het bestek voor het nagerecht plaatst u pas nadat het hoofdgerecht geweest is.
Glazen worden aan de rechter bovenzijde van de borden geplaatst.

Bron: howtodecorate.com

Inspiratie tafel kerstdecoratie

Decoreer de dinertafel om het gezellig te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kaarsen, centerpieces, tafellopers en bloemstukken.
We hebben de leukste tafel decoratie voor u bij elkaar gezocht op Pinterest.

Kerstmenu wijnen

Welke wijnen passen bij welk gerecht?
Of u een wijn lekker vindt is natuurlijk heel persoonlijk. Toch kan een goed gekozen wijn de smaak van het eten versterken/aanvullen.

Deze infographic van winefolly.com geeft een handig overzicht van wijn spijs combinaties.

 

Kinderen en het kerstdiner

Voor kinderen kan het een uitdaging zijn om lang aan tafel te blijven zitten.
Een goede tip om de kids te vermaken tijdens het diner zijn kleurplaat placemats, zo blijven de kinderen aan tafel zonder zich te vervelen.  Op kleurplaten.nl zijn er vele kerstkleurplaten gratis te downloaden.

Klassiek kerstdiner alternatieven

In plaats van een klassiek kerstdiner kun je natuurlijk ook voor andere opties gaan.

  • gourmetten/fondue
  • tapas
  • american party (iedereen brengt een onderdeel van het kerstdiner mee)
  • kerstbrunch

Ook kunt u er voor kiezen om het kerstdiner ergens anders dan bij u thuis te houden.  

Bediening thuis met kerst

Echt kunnen genieten van uw kerstdiner, zelfs als gastheer/vrouw, kan met een PriveOber. We kunnen u helpen met de voorbereiding van het diner, het ontvangen van de gasten. het serveren van de gerechten en drankjes en zelfs met het opruimen achteraf. Maak het uzelf gemakkelijk met een ober met kerst.

Wij wensen u fijne en vooral smakelijke feestdagen!

Je wilt graag een griezelfeest of Halloween feest voor kinderen geven. PriveOber helpt je op weg naar een griezelig eng feestje

Verkleden – Halloween kostuum

Net als bij het organiseren van een kinderfeestje met een ander thema mag tijdens een griezelfeest een goede verkleedpartij natuurlijk niet ontbreken. Laat de kinderen verkleed komen als heks, monster, vampier of iets anders wat eng is. (Elsa en Spiderman kunnen ook best eng zijn ;) ) Of maak zelf Halloween maskers op het feestje!

Onderstaande maskers zijn uit te printen en leuk om in te kleuren met de kinderen!

 

Griezelfeest versiering

Bij een griezelfeest hoort enge versiering!
Maak het zo donker mogelijk in huis en ontsteek (led) kaarsen. Met een strobe lamp is het mogelijk om bliksem na te bootsen. Zet deze echter niet te lang aan sommige kinderen kunnen er niet goed tegen. Je kan hem bijvoorbeeld ook in de gang zetten, zo is het spannend bij binnenkomst, maar is de strobe lamp niet de hele tijd in het zicht.

We hebben een aantal versiertips voor je bij elkaar gezocht op ons pinterest bord:

Meer Halloween feest tips

 

Pompoenen uithollen en versieren

Een erg leuke activiteit om te doen tijdens het Halloween/griezelfeest is het uithollen van pompoenen! Dit kan wel een grote kliederboel worden dus leg voor de zekerheid wat oude kranten neer op tafel. De eerste stappen kun je zelf voorbereiden of samen met de kinderen doen.

Om te beginnen snijd je de bovenkant van de pompen er als een ‘deksel’ af. Maak de deksel niet te klein, anders past er straks niets meer in.
Hol vervolgens de binnenkant van de pompoen uit met een lepel, zorg ervoor dat je de wand niet te dun maakt, de pompoen kan gaan inzakken. Laat de pompoen nu eerst goed drogen voordat jullie verder gaan met versieren.
Wanneer de pompoen goed droog is kunnen de kinderen starten met het versieren. De standaard Halloween pompoen is natuurlijk een eng gezicht, maar laat de kinderen hun eigen pompoen verzinnen.
Wanneer de kinderen hun gezicht op de pompoen hebben gemaakt kun je deze uitsnijden en er een waxinelichtje inzetten. Deksel erop.. en klaar!

Trick or treat

Als het donker wordt kunnen de kinderen verkleed als griezels langs de deuren gaan. Halloween wordt steeds populairder daarom verwachten steeds meer mensen dat er kinderen langs komen. Even een bericht je in de buurtapp of mensen mee willen doen is wel handig, zo voorkom je dat de kinderen met lege handen terug komen.
De kinderen roepen snoep of je leven! En ontvangen een snoepjes of iets anders lekkers.

Spooktocht organiseren

Houd je het feestje niet op de avond van Halloween, waardoor er niet langs de deuren gegaan kan worden dan kun je altijd nog een spooktocht uitzetten.
Wacht tot het donker is en stuur de kinderen (onder begeleiding) op pad met een zaklamp. Zorg wel dat je het niet te eng maakt voor de jongere kinderen, vaak is rondlopen in het donker al heel erg spannend.

Enge film tips voor kinderen

Alle lichten in huis aan, griezelig lekker hapjes en een spannende film aan.
Een lijst met griezelfilms die geschikt zijn voor kinderen:

  • Hotel Transylvanië 1&2
  • Casper het spookje
  • Poeh’s Lollifanten Halloween
  • Hocus Pocus
  • The nightmare before christmas 6+
  • Masha’s spookverhalen

Recepten griezelhapjes

Ook de hapjes en drankjes moeten natuurlijk griezelig eng zijn, op ons Halloween Pinterest bord vind je alle inspiratie die je nodig hebt.

Bediening huren voor je kinderfeestje

Kom je ook altijd handen tekort tijdens een kinderfeestje? Met een PriveOber loopt het allemaal net even wat makkelijker, terwijl jij je bezig houdt met de kinderen, zorgt PriveOber ervoor dat ze niets tekort komen. We kunnen je helpen met de voorbereiding, het aanbieden van hapjes en drankjes en zelfs met het opruimen achteraf! Kijk hier voor meer informatie.

 

Het is weer bijna Moederdag! Dit is de dag om je moeder te laten weten hoeveel je van haar houdt. De één doet dit met een extra dikke zoen de ander met een ontbijtje of met een (zelfgemaakt) cadeau. Heb je moeite met het verzinnen van een moederdagcadeau? Met de tips uit deze blog bezorg je haar een perfecte dag!

Lees meer

Het is alweer bijna Valentijnsdag. De één is al maanden aan het aftellen, de ander vindt het commerciële onzin. Maar wat je er ook van vindt, extra aandacht schenken of krijgen van je geliefde is altijd goed. Een romantisch gebaar naar je partner hoeft echt geen honderden euro’s te kosten. Ben je opzoek naar het perfecte valentijn cadeau? Of weet je echt niet wat je moet doen voor valentijn? Hier volgen 5 romantische valentijn tips voor elk budget!

Lees meer

De feestdagen staan weer voor de deur. Gezellig met de collega’s het jaar afsluiten of juist het nieuwe jaar openen. Maar hoe pak je het organiseren van een kerst of nieuwjaarsborrel aan? Lees hier 6 tips voor een geslaagde borrel waar nog lang over nagepraat wordt!

Lees meer

5 december is een familiefeest. Samen Sinterklaas verwelkomen aan de kade, zingen bij de schoorsteen, schoen zetten en op pakjesavond de cadeautjes uitpakken. Maar wat als de kinderen ‘te oud’ zijn? Ze geloven niet meer in Sinterklaas, maar willen uiteraard nog wel de cadeautjes! Of je wilt sinterklaas vieren met je vriendengroep.
Hier volgen wat tips voor een gezellige sinterklaasviering.

Lees meer

De nacht van 31 oktober is het Halloween, volgens Keltische legendes is het de nacht dat de doden dwalen, op zoek naar een lichaam om het komende jaar in door te brengen.. Dat moet gevierd worden! Wil je een Halloween feest geven?  We hebben een aantal leuke tips voor je op een rij gezet.

Lees meer

U wilt een feest geven ter ere van een bepaalde gelegenheid, u heeft de uitnodigingen verstuurd, de slingers en ballonnen besteld, en een aantal extra sta tafels gehuurd. Maar nu moet u nog inkopen doen voor het eten en drinken voor uw gasten. Een van de moeilijkste dingen bij het geven van een feest is het inschatten van de inkopen die u moet doen. Wij zullen u op weg helpen met een aantal tips.

Lees meer

Tip 1: Begin de dag met een lekker paasontbijt

Om de dag goed van start te gaan met pasen is een uitgebreid paasontbijt natuurlijk van belang. Gezellig met het gezin ontbijten. Er zijn verrukkelijke paasrecepten te vinden op  het internet.

Lees meer

Er zijn tal van manieren om Kerstmis te vieren. In Nederland zijn we gewend dat ieder zijn eigen invulling geeft aan Kerstmis. Een ding staat vast, het is een warm-gezellig familiefeest. Hoe en waar viert u dit jaar kerstmis met uw familie? Traditioneel met zijn allen gourmetten of pakt u echt uit en gaat u heerlijk uit eten in een chique restaurant? Gaat u zelf een hele dag in de keuken staan of pakt u het een keer geheel anders aan? Hier dé tip hoe u de Kerstdagen gezellig doorkomt zonder Kerst stress.

Lees meer