,

High tea organiseren

De van oorsprong Engelse traditie is nu al een aantal jaren erg populair in Nederland en is een feest voor elke gelegenheid! Of je nou een vriendinnendag, vrijgezellenfeest of babyshower organiseert een High tea kan altijd. Lees in deze blog tips voor het organiseren van een high tea.

De traditionele high tea

Een high tea (afternoon tea) bestaat traditioneel uit kleine sandwiches, scones met jam en opgeklopte room, en zoete hapjes zoals gebakjes, cake en chocolade.
Wanneer je de hapjes op een etagère serveert leg ze dan van hartig naar zoet. Dit doe je zodat de smaken mooi in elkaar over lopen. Leg de sandwiches onderop en de zoetigheid boven. Eet de etagère van onder naar boven.

De thee maakt de high tea!

Wat is een high tea zonder thee? juist!
Zorg dat je gasten uit verschillende soorten thee kunnen kiezen. Bij een traditionele high tea wordt er natuurlijk de typische Engelse thee melange gedronken, maar keuze uit meerdere smaken zorgt voor ieder wat wils. Theepotten met kokend water en losse thee op tafel met thee klemmen of lege theezakjes zijn erg leuk! Vergeet de Melk en suiker niet. Ter aanvulling kan je ook kiezen voor honing, kandijstokjes, schijfjes citroen of verse munt.
In de zomermaanden zijn verschillende soorten ijsthee heerlijk verfrissend!

 

Tafel aankleding

high tea zelf maken Kleed de tafel waarop je de high tea geeft mooi aan. Gebruik een tafellaken, servetten en dek de tafel met je netste servies. Heb je geen mooi servies? In kringloopwinkels of op rommelmarkten vind je voor een klein prijsje ‘ouderwetse’ kopjes en schoteltjes. Ze hoeven niet bij elkaar te passen, dit zorgt juist voor een leuke
sfeer!

 

Vleugje Amerika op je Engelse high tea!

Heb je een klein budget? Geef dan een ‘American high tea’, laat de gasten allemaal iets meenemen. Inventariseer wel wat je gasten meebrengen om te voorkomen dat je straks 6 verschillende soorten scones hebt..

Meer inspiratie nodig? Bezoek ons Pinterest bord.

Een butler maakt het helemaal af! Maak indruk op je gasten met een butler die de thee en hapjes serveert!

studiosessie-priveober-132

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.