Sinterklaas vieren met familie en/of vrienden

5 december is een familiefeest. Samen Sinterklaas verwelkomen aan de kade, zingen bij de schoorsteen, schoen zetten en op pakjesavond de cadeautjes uitpakken. Maar wat als de kinderen ‘te oud’ zijn? Ze geloven niet meer in Sinterklaas, maar willen uiteraard nog wel de cadeautjes! Of je wilt sinterklaas vieren met je vriendengroep.
Hier volgen wat tips voor een gezellige sinterklaasviering.

Lootjes trekken met surprises.

Alle namen en verlanglijstjes van de deelnemers in een hoed (of doos..of zak..of..) en trekken maar! Wanneer je niet bij elkaar om de hoek woont is www.lootjestrekken.nl makkelijk, hier kun je eenvoudig en snel lootjes trekken. Ook kan je hier je verlanglijstje invoeren en kan degene die jou getrokken heeft zelfs anoniem vragen stellen over je lijstje.

Spreek samen een budget af, dit hangt echt af van de bestedingsruimte die jullie hebben. De één vindt 5 euro meer dan genoeg terwijl bij de ander 50 euro weinig is. Spreek een bedrag af waar iedereen het mee eens is.

Lootjes getrokken en cadeautjes gekocht? Tijd voor de surprise!

De surprises: Maak iets wat bij de persoon past die je getrokken hebt. Is je neefje helemaal gek van minions? Maak dan een reuze minion. Of je moeder een echte keukenprinses? Wat dacht je dan van een cadeautje verstoppen in een speculaas cake? Het geeft niet wanneer je niet zo goed bent in knutselen. Met een printer, papier, schaar en lijm kom je al een heel eind! Het allerbelangrijkste is dat je er moeite voor doet. Met een cadeau ingepakt als toffee kom je echt niet meer weg!

Bekijk ons Pinterest board voor meer inspiratie.

+

Sinterklaas dobbelspel

Alle deelnemers nemen 3 of 4 cadeautjes mee, waarvan tenminste één ’grappige’ . Spreek van te voren een budget af voor de sinterklaascadeaus, meestal is dit rond de 5 euro per cadeau.
Leg om te beginnen alle cadeaus in het midden van de kamer. Het dobbelspel bestaat uit 3 rondes. Gooi om de beurt met een (schuimrubber) dobbelsteen, de jongste begint. Aan het aantal ogen dat je gooit zit een betekenis, deze is elke ronde anders dus houdt de ‘ronde kaart’ bij de hand.
Verover de meeste cadeaus! Een cadeau is pas van jou als je hem zeker gesteld hebt of wanneer het hele spel voorbij is! Het kan dus zijn dat je zonder cadeaus naar huis gaat. Om teleurstellingen bij de jongere deelnemers te voorkomen kun je een minimum van 1 cadeau instellen. Bij iemand die maar 1 cadeau heeft kan deze dan niet worden afgenomen.

Download hier het dobbelspel!

Optimaal genieten van de tijd met uw familie of vrienden?PriveOber neemt u het werk uit handen zodat iedereen gezellig mee kan doen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.