10 Tips voor vrijgezellenfeest organiseren

organiserenvrijgezellenfeest

Een van je vrienden of vriendinnen gaat binnenkort trouwen. Dan mag een spectaculair vrijgezellenfeest zeker niet ontbreken. Als aan jou de taak is dit te organiseren lijkt het misschien een heleboel geregel. Met onze tips en ideeën zullen wij je goed op weg helpen, zodat jouw vriend of vriendin een onvergetelijk vrijgezellenfeest krijgt waar jaren later nog over gesproken wordt met de vriendengroep.

Tip 1: Voorkom obstakels, plan op tijd je datum

Je wilt natuurlijk het liefst dat iedereen van de vrienden of vriendinnen van de partij is op het vrijgezellenfeest. Wees daarom voorbereid en plan ruim twee maanden van te voren de dag. Dan kan iedereen op tijd vrij nemen van zijn of haar werk. Een makkelijke manier om een datum te kiezen die voor iedereen geschikt is, is datumprikker.

Tip 2: Budget bepalen, hoe doe ik dat?

Het is gebruikelijk dat bij een vrijgezellenfeest ieder voor zich betaalt. Maak een planning van de ochtend tot in de avond met alle activiteiten die jullie willen gaan doen. Schrijf hier de bedragen achter en je weet wat je in totaal kwijt bent. Als je een dag vol plant met een  activiteit, lunch, activiteit, dineren, stappen en eventueel taxi of een overnachting ben je zeker al tussen de 150 en 250 euro kwijt. Als jullie over dat budget beschikken is er niks aan de hand. Maar er zijn misschien ook wel vrienden die niet zoveel te besteden hebben. Je kan er daarom ook voor kiezen deze vrienden later te laten aansluiten zodat ze toch een deel van de dag mee kunnen gaan.

Tip 3: Boek een goedkoop hotel of hostel

Verblijft je in een andere stad die ver van je woonplaats af ligt, dan is het beter om te blijven overnachten. Dan kun je doorgaan tot in de late uurtjes en ben je niet afhankelijk van een eindtijd of bob. Bovendien lig je snel in je bed en de volgende ochtend kun je heerlijk nagenieten van de dag met al je vrienden. Een groepsaccommodatie, hostel of hotel is perfect wanneer je met een grote groep bent. Neem gerust eens een kijkje op:  Booking.com voor de voordeligste prijzen.

Tip 4: Dagplanning, plan niet te vol!

Het is leuk om al in de ochtend te beginnen. Hier zit alleen ook gelijk weer een nadeel aan. Als je ‘s avonds ook nog wilt gaan stappen is het verstandiger om iets later te beginnen. En het geldt ook: hoe groter de groep, des te meer tijd het kost om van A naar B te gaan. Mensen willen vaak ook even gezellig borrelen en bijkletsen, dus maak de tijdsplanning niet te strak.

Je kan ook kiezen voor een compleet arrangement, er zijn veel bedrijven waarbij je een hele vrijgezellen dag kunt afnemen. Een voorbeeld hiervan is VVC adventure.

Tip 5: Steek de vrijgezel in een grappig opvallend pak

Uiteraard moet de bruid of bruidegom leuk verkleed gaan. Zo valt hij of zij op en kan iedereen zien dat dit van diegene een van de laatste dagen als vrijgezel is.

Leuke vrijgezellenpakken :


Tip 6: Het vrijgezellenfeest moet geheim blijven

De aanstaande bruid of bruidegom mag natuurlijk niks van het feest af weten. Dus vertel niet aan iedereen wanneer dit feest gaat plaatsvinden. Alleen jij en je vrienden die mee gaan mogen het weten. Het leukste is ook als je de vrijgezel verrast met het feest wanneer hij of zij het niet verwacht. Verras hem of haar bijvoorbeeld in samenwerking met het bedrijf waar hij of zij werkt. Of plan een zogenaamd dagje museum.

Tip 7: Leuke activiteiten vrijgezellenfeesten, het kan niet gek genoeg!

Er zijn vele opties wat betreft het aanbod activiteiten. Sportieve, spelletjes spelen in de stad en ga zo maar door. Op http://www.vrijgezellentip.nl/ vind je bijvoorbeeld spellen zoals het nabootsen van de film “The Hangover” door de stad Antwerpen. Dat is toch supergaaf om met zijn allen te doen!? Of kleiduif schieten, blowkarten of een borrelboot! Kijk eens op Amsterdam Boat Events voor een orgineel uitje op een boot!

Tip 8: Maak een pot voor de dag!

Om te voorkomen dat iedereen telkens apart moet betalen of pinnen is het slim om een pot te maken. Zo kan hier alles van betaald worden.

Tip 9: Een goedkope optie; vier het feest thuis

Overdag kun je heel wat activiteiten doen. Om het budget een beetje laag te houden kun je er voor kiezen om in de avond een feest thuis te houden in plaats van te gaan stappen. Dan kun je nog wat extra vrienden uitnodigen en heeft u ook een geslaagde dag achter de rug. Om het makkelijk te maken, zodat jullie tijd hebben voor de gasten, kan een PriveOber iedereen voorzien van drankjes.

Tip 10: Laatste tip, geniet vooral met iedereen!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar vergeet niet te genieten en er samen met iedereen een topdag van te maken! Enjoy!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.