,

Tips voor hapjes en drankjes tijdens uw feest

tipshapjesendrankjesverjaardag

U wilt uw verjaardag eens een keer over een hele andere boeg gooien. Er is niks mis met kaas/worst, hapjes en bier, fris en wijn, maar het kan zeker origineler. U zult merken dat veel gasten enthousiast reageren wanneer u ze eigen gemaakte hapjes voorschotelt! In deze blog geven wij u handige tips op het gebied van lekkere eigengemaakte hapjes en drankjes op uw verjaardag.

Zelf hapjes maken. De voordelen:

Staat u niet graag in de keuken? Of heeft u er geen tijd voor?

U kunt zelf meer bereiden dan u misschien zal denken. De avond of middag van tevoren kunt u heel wat dingen voorbereiden. Een PriveOber kan ook hapjes maken en deze tevens serveren aan uw gasten, zodat u niet belast wordt met tijd.

Het leuke aan zelf hapjes maken is dat u uw eigen creativiteit erin kan leggen. Het is ook veel goedkoper en u imponeert uw gasten optimaal! Want, zegt u nou zelf, hoe lekker is het als u een stokje met daarop gebraden Mexicaanse gehaktballetjes, tomaat en courgette krijgt aangeboden op een verjaardag?

Voorbereiding. Verschillende gasten op uw feest

Voordat u de naar supermarkt gaat om ingrediënten te halen voor uw gasten, is het handig om van tevoren te bekijken welke leeftijden er allemaal komen op uw verjaardag. Komen er kinderen? Jongeren? Veel ouderen? Vraag via de uitnodiging  aan gasten of zij een allergie hebben of vegetarisch zijn. Op deze manier kunt u iedereen een lekker hapje aanbieden en sluit u niemand buiten.

Wij merken vaak dat mensen teveel inkopen doen omdat ze bang zijn niet genoeg te hebben voor hun gasten. Uiteindelijk gaat bijna de helft de prullenbak in of blijven er zes flessen frisdrank staan in de kast. Maak in de supermarkt een afspraak met de leidinggevende over het terugbrengen van dranken die niet zijn gebruikt. Voor meer tips over benodigdheden lees dan hier meer..

Drankjes op uw feest

Op elke verjaardag is wel bier, fris en wijn te vinden. Misschien; hebben wij wel wat tips om uw feest origineler te maken. En uzelf kan het zo speciaal maken als u wilt. Wanneer u jarig bent in de zomer bijvoorbeeld en het weer is warm gaat er niets boven een lekker koude cocktail. Veel moeite? Nee hoor, helemaal niet. Als u gebruikt maakt van een punchrecept, maakt u een grote hoeveelheid in een keer. Omdat u toch al bezig bent, kunt u er ook voor kiezen meteen een alcoholvrije variant te maken. Een welkomstdrankje is leuk om te geven bij ontvangst. Een leuk welkomstdrankje is bijvoorbeeld:

Kir Royal, of variant
Gin-tonic, garneren met komkommer en limoen
Glas champagne
Een shotje zoals, Schrobbelèr of Flügel.

Bij het bepalen van het welkomstdrankje kijkt u natuurlijk naar de doelgroep. Hierop kunt u een passend welkomstdrankje serveren. Ooit aan een smoothie gedacht? Lekker fris en bovendien ziet het er leuk uit. Bijvoorbeeld een bosbessenvanille smoothie is makkelijk te maken. Voor verschillende drankjes neem eens een kijkje op: www.verjaardaghapjes.com

Hapjes, gerechtjes op uw verjaardag

Wat betreft het eten zijn er talloze mogelijkheden. Bijvoorbeeld:

Gedurende verjaardag verschillende tapas
Cateraar – buffet
PriveChef bereidt een gangendiner
Zelf een maaltijd koken
BBQ’en
Chinees of friet afhalen

De laatste optie spreekt voor zich. Snel en lekker makkelijk!

Op http://www.leukerecepten.nl/gerechten/hapjes  staan veel verschillende gerechtjes en kleine hapjes die u kunt maken voor op uw verjaardag. Hierin kunt u ook precies aangeven wat de gelegenheid is, welke keuken, en hoelang de bereidingstijd moet zijn. Een lekker tapashapje is bijvoorbeeld: Borrelbrood met kaas en ui

hapjesdrankjesfeest

Op de site http://verjaardaghapjes.com/recepten/ is het aanbod heel divers en staan er ook leuke kinderhapjes op zoals: aardbeienchocoladelolly’s

ideeën hapjes en drankjes

Meer inspiratie voor feest hapjes? Kijk eens op ons Pinterest board!

Een cateraar is makkelijk. U hoeft alleen een tafel neer te zetten en al het vieze serviesgoed wordt weer meegenomen. U kunt hierop besparen door plastic servies aan te schaffen. Een prullenbak ernaast en het vuil is ook meteen weg.

Wilt u exclusief dineren op uw verjaardag, dan is een PriveChef een optie.

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. U kunt de dag van tevoren ook gewoon een maaltijd voorbereiden. Zoals een pan pasta of macaroni. Zelf friet bakken is ook lekker makkelijk.

In de zomer is barbecueën een leuke en goedkope optie. U haalt bij een cateraar/slager/supermarkt vlees, salades, stokbrood en sauzen en u bent al een heel eind op weg. Als u geen zin heeft om achter de barbecue te staan, dan vraagt u gewoon of de PriveOber dit voor u doet!

En nu: op weg naar een top verjaardag!

Wij hebben u nu een aantal handige tips gegeven hoe u uw verjaardag een originele insteek kunt geven. Aan u nu de uitdaging om het waar te maken. U zult veel complimenten en enthousiaste reacties krijgen tijdens uw verjaardag. Op het einde, als de laatste gasten vertrokken zijn en de PriveOber de laatste dingetjes opruimt, kunt u lekker nagenieten van een feestelijk verjaardag. Wij wensen u succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.