,

Hoe bepaalt u het aantal PriveObers voor uw feestgelegenheid?

U geeft binnenkort een feest maar u twijfelt nog over het aantal obers? Het aantal obers is onder andere afhankelijk van het soort feest, het aantal gasten en het serviceniveau. Wij leggen u in deze blog precies uit hoe u het aantal obers voor uw eigen feestgelegenheid kan bepalen.

De werkzaamheden van een kelner

Vooraf is het belangrijk dat u bedenkt wat u allemaal van de ober verwacht. Ontvangst van de gasten, opnemen, bereiden en serveren van hapjes & drankjes. Gerechten afmaken, diner opdienen en afruimen. Helpen opruimen achteraf?

Gewenst serviceniveau op uw feest

Hoeveel obers u moet inhuren voor uw partij is afhankelijk van de gewenste service. Een ober kan nu eenmaal maar één ding tegelijk doen. Dus wanneer u wilt dat alle gasten worden ontvangen met koffie en taart, de jas netjes word opgehangen, iedereen continue een drankje heeft, de afwas wordt bijgehouden en ondertussen ook alvast de hapjes worden voorbereid. Dan vraagt dit best veel van een ober om dit allemaal in zijn eentje te doen als er veel gasten zijn. Deze full service is haalbaar tot ongeveer vijftien tot twintig gasten. Per vijftien gasten kunt u er dan het beste een ober bij nemen zodat de obers kunnen samen werken en niemand wat tekort komt.

Wat gaan we eten en drinken?

Een belangrijke factor bij het bepalen van het aantal obers is de inrichting en keuze van het eten en drinken. Hoe gaat de catering eruit zien? Houdt u het simpel bij wat toastjes of kaasjes? Of wordt het een compleet diner?

Wie zijn de gasten?

Daarnaast telt het mee wat voor gasten er komen op uw partij. Zijn het stevige drinkers of bestaat een groot gedeelte uit kinderen? Dan is het misschien makkelijk om voor de kinderen wat plastic bekers en een pak Chocomel en Fristi klaar te zetten. Dat scheelt misschien wel weer een ober.

Tips voor een efficiënter feestje

Het kan zijn dat het allemaal wat meer casual mag of dat het budget niet zoveel obers toelaat. We hebben wat tips voor u hoe het een fijne verjaardag wordt en hoe u het de ober een stukje makkelijker maakt.

Koffie en drankjes

Het is fantastisch als we uw gasten een lekkere verse bak koffie, latte macchiato, cappuccino of warme chocomel kunnen aanbieden. Vergeet niet dat het bij luxe apparaten even wat langer kan duren. In dat geval zijn kannen koffie en thee efficiënter.

Eventueel kan de PriveOber voorafgaand van de partij een buffet klaarzetten. Zo kunnen de meeste gasten zichzelf bedienen en kan de ober zich richten op de oudere gasten en bijvoorbeeld de hapjes.

Hapjes en eten

Tijdbesparend zijn de vers aangeleverde hapjes van Cateraar “van der Somme Catering” uit Zaltbommel. De ober hoeft de heerlijke hapjes dan alleen nog maar uit te delen en is geen tijd kwijt met het bereiden ervan.

Wanneer u gebruikmaakt van een buffet kunnen de gasten sneller voorzien worden van eten, zodat de obers weer sneller hun handen vrij hebben voor een rondje drankjes. De ober zorgt dat alles netjes wordt aangevuld en netjes blijft.

Als laatste tip

Zorg voor voldoende servies, glazen en schoonmaakdoekjes: Zo kan de ober goed doorwerken en is hij niet afhankelijk van de afwas of vaatwasser.

Conclusie: hoeveel obers heeft u nodig voor op uw feest?

Zoals u hierboven heeft gelezen zijn er veel factoren waar u rekening mee moeten houden. Deze calculator is dan ook een richtlijn voor het aantal obers dat u per hoeveelheid gasten nodig heeft.

Advies calculator (beta)

Twijfelt u nog steeds? Neem gerust contact met ons op en wij bespreken graag met u de mogelijkheden.

 

1 antwoord
 1. Yasin Uluman
  Yasin Uluman zegt:

  Beste,

  Wij gaan trouwen op 2 september 2022 en zijn opzoek naar mensen die willen oberen op ons bruiloft. Wij verwachten ~ 120 / 130 gasten op de bruiloft. Wij zoeken maximaal 3 tot 4 obers die een handje willen meehelpen. De taken van de obers zijn eventueel meehelpen met het opbouwen in samenwerking met een paar anderen familieleden die ook aanwezig zijn (het betreft een achtertuin van 16 x 10 meter). Het zijn geen zware klussen bij het opbouwen (puur preventief opbouw zoals: kaarsen aansteken, tafeldoeken recht leggen). Taken op de bruiloft: het serveren van drinken en kleine hapjes, want om 21:00uur wordt er gegeten en daarvoor hebben wij een catering). Mensen te woord staan bij vragen (wc bezoek of helpen met drinken halen). Na afloop meehelpen afbouwen indien dit nodig is.

  Feestlocatie: Berlicum

  Graag hoor ik meer van u,

  Met vriendelijke groet,
  Yasin
  0640639057

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.