,

8 Tips om een kraamfeest te organiseren

U heeft een kleine droomprins(es) gekregen. Alle familie en vrienden willen langskomen om uw baby te bewonderen. Een slimme optie is om dan een kraamfeest te organiseren. Zo kunt u de eerste paar weken samen met het gezin lekker genieten van uw kindje en heeft u niet constant visite over de vloer en dat bespaart veel tijd en energie. Lees hier tien tips over hoe u thuis een geslaagd kraamfeest kunt organiseren:

Tip 1: Thuis een kraamfeest organiseren is rustgevend

Als moeder van uw pasgeboren kindje heeft u veel rust nodig na een zware bevalling. Wanneer u ervoor kiest uw kraamfeest thuis te vieren heeft u de ruimte om even terug te trekken en de rust te pakken die u en uw kindje nodig hebben.

Tip 2: Verstuur uw kraamfeest uitnodiging mee met het geboortekaartje

Organiseer het kraamfeest vier tot zes weken na de geboorte.  Zo heeft u rustig de tijd om uw kindje te leren kennen en zelf te herstellen van de bevalling.
Het is handig om een uitnodiging voor uw kraamfeest mee te sturen met het geboortekaartje. Zo bespaart u kosten en krijgt u geen onverwacht kraambezoek.
Geef op de uitnodiging een duidelijke begin en eindtijd aan, zodat het niet te vermoeiend is voor u en uw baby. Bij een kraamborrel wordt wel eens een andere originele benaming voor een “envelop cadeautip” gebruikt. Namelijk: “Pamperrekening” Grappig toch? Lees hier meer tips over het schrijven van een uitnodiging.

Tip 3: Geef uw gasten een warm welkom!

Verras uw gasten bij aankomst met een vlag of een leuke ooievaar in de tuin. Binnen kunt u de ruimte versieren met bijvoorbeeld blauwe of roze ballonnen, slingers en kinderknuffels. Bol.com is een winkel waar u veel van deze goedkope versieringen kunt vinden.

Bij binnenkomst kan een PriveOber uw gasten voorzien van een champagneglaasje met de naam van de baby erop. Deze glaasjes kan de ober vullen met alcoholische of non-alcoholische dranken in bijvoorbeeld de kleur roze of blauw.

Tip 4:  Maak eens wat anders dan beschuit met muisjes

Beschuit met muisjes is een typisch Nederlandse traditie, verras uw gasten met een originele variatie op deze oeroude traditie.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan cupcakes met muisjes! Meer inspiratie? klik hier.

Tip 5: Maak zelf een leuke geboortetaart

In plaats van een dure taart te bestellen bij de bakker kunt u zelf ook creatief zijn.
Neem eens een kijkje op ons Pinterest bord,  PriveOber heeft wat ideeën voor u verzameld.

Tip 6: Huur een professionele fotograaf

Voorkom dat iedereen met zijn telefoon foto’s maakt van de baby. Een professionele fotograaf zorgt voor mooie plaatjes van al uw familie en vrienden met de kleine. Bovendien is het een leuk aandenken om later nog eens terug te bekijken voor zowel de ouders als natuurlijk de baby.

Tip 7: Zorgeloos genieten op uw eigen kraamfeest

Het is niet fijn om zelf ook nog eens al uw gasten te voorzien van hapjes en drankjes. Want tijdens de babyborrel wilt u tijd voor uw gasten, partner en natuurlijk de kleine.
Maak het uzelf gemakkelijk en huur een PriveOber voor deze gelegenheid. De PriveOber kan uw gasten bedienen met drankjes en hapjes. Als de laatste gasten uw kraamfeest verlaten doet de ober de laatste afwas zodat u rustig kunt nagenieten en uw cadeautjes en kaartjes kunt bekijken.

Tip 8: Geef uw gasten een leuk bedankje mee naar huis

Als dank voor de komst van uw gasten, kunt u hen op een vermakelijke manier doen verbazen. Een leuk bedankje kan zijn een pot met roze of blauwe snoepjes. Of chocolaatjes met een foto van uw baby erop.

Wilt u graag meer lezen over het organiseren van een feest? Lees hier ook onze andere blogs.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.