Tips voor het schrijven van de uitnodiging

Een uitnodiging versturen is één van de belangrijkste onderdelen van de organisatie van uw feest. Naast het informeren waar de gasten moeten zijn, wanneer en hoe laat ze welkom zijn, is het ook belangrijk om ze nieuwsgierig te maken en ze te overtuigen om te komen. Hierbij een aantal tips om voor een goede opkomst te zorgen.

Verzamel alle informatie 

Voordat u begint met schrijven kunt u het beste eerst de belangrijke informatie verzamelen. Dit zijn o.a. naam, datum, tijden, gelegenheid, adres, parkeervoorzieningen, cadeautip en de redenen waarom de bezoeker de bijeenkomst echt niet mag missen. Start pas met schrijven als de lijst compleet is. Zo is de kans klein dat u belangrijke informatie vergeet.

Schrijf tips

Gebruik een persoonlijke aanhef en schrijf de uitnodiging in enkelvoud, dit spreekt meer aan dan; ‘beste vrienden en familie’ komen ‘jullie’ ook?
Schep de juiste verwachtingen en zorg voor een logische opbouw van de uitnodiging.
Geeft u een thema feestje? Het is leuk als de uitnodiging in dezelfde stijl is en aansluit bij de gelegenheid.
Vermeld hoe de gasten zich moeten aanmelden en voor wanneer u graag de bevestiging ontvangt. Zo kunt u ook gelijk rekening houden met de inkopen.

Hoe gaat u de uitnodiging versturen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw gasten uit te nodigen. Het hangt af van wie u uitnodigt en wat de gelegenheid is. Voor uw bruiloft nodigt u uw schoonfamilie waarschijnlijk niet uit via een WhatsApp-groep. En uw beste vrienden vinden het echt niet nodig om voor uw verjaardag een luxe kaart met bijpassende envelop te ontvangen.

Uitnodiging per post

Voor officiële gelegenheden is het netjes en leuk om een uitnodiging per post te sturen. U moet dan wel alle adressen ter beschikking hebben. Het feest moet misschien nog een verrassing blijven dus doe dit dan discreet.
Naast het zelf halen, met de hand schrijven en daarna de postzegels plakken kunt u uw eigen kaart ook ontwerpen op bijvoorbeeld kaartje2go.nl of Greetz.

Digitale mogelijkheden

Goedkoper, sneller en beter voor het milieu zijn de digitale mogelijkheden.

Beschikt u over een Smartphone? Dan kunt u heel eenvoudig via Whatsapp een groeps-chat aanmaken en uw uitnodiging sturen. Voordeel hiervan is dat iedereen vrij snel zal reageren en meegaat in elkaars enthousiasme.

Op Facebook kunt u een evenement aanmaken en iedereen via dit medium uitnodigen. Zo is het voor iedereen duidelijk hoe ze zich moeten aanmelden en heeft u een overzichtelijke gastenlijst.

Via een email kunt u het een stuk persoonlijker aanpakken dan via Social Media.

Én het aller leukste en persoonlijkste blijft toch een telefoontje. Of… misschien toch een uitnodiging die persoonlijk bezorgd wordt door een Butler?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.