Benodigdheden verjaardagsfeestje

Tips verjaardag inkopen

Uw feestje staat gepland en u weet wie er komen. Wat moet u nou eigenlijk allemaal in huis hebben? U wilt natuurlijk dat niemand wat te kort komt. Wanneer u dit artikel heeft gelezen, zult u niks vergeten en wordt uw verjaardag een succes.

Wat zijn de wensen

Bij het maken van het boodschappenlijstje houdt u rekening met; het aantal gasten, komen er kinderen? Zijn er dieetwensen zoals vegetariërs of allergieën? Hoelang duurt het feestje? Houden we het binnen of buiten? Wat gaan we eten?

Wanneer u hapjes maakt of catering laat komen, kunt u in de uitnodiging vragen of er bepaalde allergieën of vegetariërs zijn. Vraag ook of de gasten zich willen aan- of afmelden. Zo weet u hoeveel u moet inkopen.
Lees hier meer tips voor het schrijven van de uitnodiging.

Benodigdheden verjaardagsboodschappen

Hapjes, diner, snacks
Wat doet u met het eten tijdens uw feestje? Dit ligt onder anderen aan het tijdstip waarin u verjaardag plaatsvindt en het budget. U kunt er voor kiezen om zelf hapjes te maken. Een PriveOber kan hier prima bij helpen U bent vrij in het kiezen van de gerechten, die uiteraard ook op uw eigen manier mogen worden gemaakt. Het maakt uw gasten nieuwsgierig naar wat er op tafel komt. Het kost alleen wat tijd en iets meer afwas. Maar makkelijker is het om bij een cateraar hapjes of een diner te bestellen. Dit scheelt u niet alleen afwas, maar ook tijd en boodschappen. Uiteraard kunt u het ook simpel houden met een toastje, chipje, kaasje, worstje en twee à drie rondjes snacks.

Drinken
Maak op basis van uw gastenlijst een schatting van de verhouding bier, wijn, fris liefhebbers. Als er veel gasten komen kunt u ook drank bij de slijterij halen.Het voordeel hier van is dat u de verpakkingen die niet open zijn gegaan gewoon kan terugbrengen en hier niet voor hoeft te betalen. Dit maakt het altijd makkelijker om er een extra kratje bier of doosje wijn bij te doen. Ga er vanuit dat uw gasten gemiddeld twee à drie drankjes in het uur drinken.

Meer tips over eten & drinken. 

Benodigdheden die u niet moet vergeten op uw boodschappenlijstje

 • Aluminiumfolie of plasticfolie voor het afdekken van de hapjes.
 • Keukenpapier voor de kleine ongelukjes.
 • Campingkoelbox, grote teil of bak gevuld met water voor eventueel extra ruimte om dranken te koelen.
 • Koffiemelk, suiker, zoetjes.

Wat u zeker nodig hebt op uw feest

 • Extra stoelen/tuinstoelen
 • Statafels
 • Glazen
 • Extra koffiepot
 • Serviesgoed
 • Bestek
 • Linnen
 • Parasol
 • Veger en blik

Het mooiste zou natuurlijk zijn als het zo goedkoop mogelijk blijft. Kijk of u bij vrienden, familie, buren wat extra spullen kunt lenen. www.peerby.com is een handige website waarop u spullen kunt lenen van mensen uit de buurt. Het enige wat u hoeft te doen is uw adres invullen en kijken wat er beschikbaar is in uw buurt. Mocht dit niet lukken, bespaar uzelf de moeite en koop of huur een aantal stoeltjes.

Jonge kinderen vermaken


Komen er jongen kinderen? Richt ergens een hoek of kamer in waar ze lekker kunnen spelen. Of laat ze lekker buitenspelen. Zet hier wat drinken en snoepjes neer en u heeft er geen kind meer aan.

lees hier meer tips over entertainment tijdens uw feest.

 

Echt tijd voor uw gasten

Na deze tips heeft u alles voorbereid en kunt u lekker gaan genieten. De PriveOber zorgt ervoor dat iedereen een hapje en drankje heeft en dat iedereen het naar zijn zin heeft.

Fijne verjaardag!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.