,

Tips voor een kinderfeestje thuis

kinderfeestje

Uw kind is bijna jarig en u wilt graag een kinderfeestje organiseren. Dit kan natuurlijk buiten de deur, maar waarom niet thuis? Goedkoper, met het vertrouwde van uw thuisomgeving. Hier volgen tips om u te helpen met het organiseren van een kinderfeestje thuis!

Hoe lang duurt een kinderfeestje?

Een gemiddeld kinderfeestje duurt ongeveer drie uur, wanneer de kinderen nog erg jong zijn is het aan te raden het iets in te korten.

Hoeveel kinderen nodigt u uit op het kinderfeestje?

Het liefst zou uw kind de hele klas uitnodigen. Dit kan erg gezellig zijn, maar ook heel druk. Meestal wordt de leeftijd van het kind als leidraad gebruikt, één uitgenodigd kindje per levensjaar. Mocht u er toch meer willen uitnodigen zorg er dan in ieder geval voor dat er voldoende volwassenen aanwezig zijn die u kunnen helpen met de kinderen.
Heeft u een extra handje nodig? Denk dan ook eens aan een PriveOber op uw kinderfeestje!

Geef de uitnodigingen na schooltijd of stuur ze op om de teleurstelling voor kinderen die niet uitgenodigd zijn te beperken.
Hulp nodig bij het schrijven van uitnodigingen? lees hier tips!

20150927_142955

Kinderfeestje thema ideeën

Een heuse ‘dresscode’ voor de kinderen maakt het extra leuk! Voorbeelden van leuke thema’s voor een kinderfeest:

Kijk ook eens op ons Pinterest bord voor inspiratie voor kinderfeest thema’s.

 

Cadeaus op een kinderfeestje

Maak een verlanglijstje met uw kind, bijvoorbeeld op www.lijstje.nl. Kies cadeautjes in verschillende prijscategorieën, zodat er voor ieder budget wat te kiezen is.
Maak van het uitpakken van de cadeautjes een spelletje, zo betrek je ook de andere kinderen en creëer je meteen een goede sfeer! Laat de kinderen bijvoorbeeld om de beurt een cadeautje verstoppen en laat de jarige job zoeken met behulp van het ‘warm – koud’ spel. Hoe dichter hij of zij bij het verstopte cadeau is hoe ‘warmer’ het wordt!

 

Smeren mag op een kinderfeestje!

Laat het de kinderen zelf doen! Koop een wegwerp tafelzeil en laat ze lekker kliederen. Bak of koop een cake en zet de bussen slagroom en versiering op tafel.
Het is gelijk een leuke activiteit. Dit kan natuurlijk ook met pannenkoeken! of.. wat dacht u van patat! Een grote berg in het midden van de tafel!
Maak schorten van vuilniszakken, knip 2 gaten voor de armen aan de zijkanten en 1 in het midden voor het hoofd. Smeren maar!

Toch liever wat gezonder? ‘lange boterhammen’ doen het meestal erg goed. Laat een brood bij de bakker in de lengte snijden zo krijgt u lange boterhammen.

Een hele middag vol plannen met allerlei spelletjes kan erg leuk zijn, toch is het vaak voldoende om 1 of 2 korte activiteiten in te plannen. Een te strakke planning kan er voor zorgen dat de goede sfeer verdwijnt, geef de kinderen de ruimte om er een feestje van te maken!
De ‘ouderwetse’ spelletjes zoals koekhappen, spijkerpoepen of een speurtocht doen het nog steeds erg goed.

Succes en veel plezier!

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.