10 tips om een babyshower te organiseren thuis

babyborrel organiseren

Iemand in je omgeving is zwanger en je wilt haar graag verrassen met een babyshower. Een babyshower is een fenomeen dat overgewaaid is vanuit Amerika, het is te vergelijken met een kraamfeest, alleen wordt er niet de komst van een kindje gevierd, maar juist de zwangerschap waarbij vooral de aanstaande moeder centraal staat.
Lees hier tien tips om een geslaagde babyshower te organiseren:

Tip 1: Thuis een babyshower organiseren is rustgevend en voordeliger.

Een zwangerschap kan erg vermoeiend zijn. Wanneer je ervoor kiest de babyborrel thuis te vieren zijn er vele voordelen. De gene die zwanger is kan even gaan rusten, het is een vertrouwde omgeving en het bespaart een heleboel geld op het huren van bijvoorbeeld een externe locatie.

Tip 2: Organiseer de babyshower in het begin van het derde trimester.

Dit is de meest gunstige tijd om het feest te organiseren. De vrouw in verwachting heeft dan meestal weer wat energie en de buik is nog niet zo groot dat het haar belemmert.
Het derde trimester start in de 27ste week van de zwangerschap.

Tip 3: Verstuur de uitnodigingen op tijd.

Verstuur de uitnodigingen ongeveer 3 weken van tevoren, in drukke periodes (bijvoorbeeld rond feestdagen) is het verstandig het nog iets eerder te sturen.
Een originele optie is een mini-babyfles, met een uitnodiging erin voor de babyshower. Een goedkope optie is een kaartje ontwerpen via internet of een email sturen. Wanneer je erg creatief bent kan je ze natuurlijk ook helemaal zelf maken.

Een aantal zaken mag u zeker niet vergeten te vermelden in de uitnodiging. De datum, begin- en eindtijd, locatie en de gegevens van de contactpersoon. Vraag ook of de gasten zich willen aanmelden voor de babyshower, vaak staat er ook een uiterlijke aanmeld datum vermeld. Zo heeft u een goed beeld hoeveel inkopen u moet doen voor uw feest! Lees hier meer tips voor het schrijven van een uitnodiging.

Tip 4: Organiseer een high tea als babyshower.

Een high tea doet het altijd goed op een babyshower. Maak of koop cupcakes, sandwiches, koekjes een frisse fruitsalade. Je kunt het zo gek en uitgebreid maken als je zelf wilt. Om kosten te besparen kan je de gasten vragen ook wat te maken.
Lees onze blog over een high tea zelf maken.

Tip 5: Kies een thema voor je babyshower.

Een thema bij een babyshower is vrij simpel te kiezen. wanneer het geslacht bekend is kan er voor blauw en/of roze gekozen worden.
Maar wat als het geslacht van de baby nog niet bekend is? Kies dan voor een unisex kleur zoals mintgroen of geel. Het kan ook leuk zijn om voor een dieren thema te kiezen.
Voer het thema door in de versiering.

Tip 6: Doe een spelletje.

Wanneer je een babyshower gaat organiseren mogen de spelletjes natuurlijk niet ontbreken.
Houdt de spelletjes kort en simpel voor het leukste effect.
Hier wat spelletjes voor je op een rij.

 1. Sokjes race
  Koop een heleboel babysokjes in verschillende maten en gooi ze op een grote hoop.Wie kan er de meeste sokjes vouwen in 1 Minuut? Laat 2 personen tegelijk ‘racen’. De 2 snelste personen vouwen de spannende finale tegen elkaar! De winnaar krijgt een kleine prijs of de eer en de vrouw in verwachting heeft voorlopig genoeg babysokjes.
 1. Babyvoeding proeven
  Koop verschilldende babyvoeding potjes en plak het etiket af, wie de meeste smaken goed heeft wint.
 1. Babyfoto raden
  Vraag de gasten om voor het feestje een babyfoto van zichzelf te sturen. De zwangere moet raden wie de baby’s zijn op de foto.
 1. Rompers versieren
  koop witte rompers in verschillende maten en laat de groep ze versieren . koop niet teveel in de kleinste maten maar ook wat grotere zodat de baby er een langere periode van kan genieten.
 1. Tuinbord maken
  Dit ‘spel’ is een grotere activiteit. Maak met de groep een geboorte aankondiging voor in de tuin.

Tip 7: Huur een professionele fotograaf in.

Een professionele fotograaf zorgt voor mooie plaatjes van de groep waarmee u het feest viert. Denk bijvoorbeeld aan een foto met alle handen op de zwangere buik.
Het is een leuk aandenken om later nog eens terug te bekijken voor zowel de ouders als natuurlijk de baby.

Tip 8: Laat een Bellypaint maken.

Een bellypaint is een schildering op een zwangere buik. Een gribellypaintmeur kan dit tijdens de babyshower maken en het maakt een mooie herinnering aan de zwangerschap.

Je kan er ook voor kiezen om dit zelf te doen met de groep, gebruik echter wel huidvriendelijke schmink.

 

 

Tip 9: Zorgeloos genieten!

Maak het jezelf gemakkelijk en huur een PriveOber voor deze gelegenheid. De PriveOber kan de gasten bedienen met drankjes en hapjes en als laatste gasten het feest verlaten doet de ober de laatste afwas zodat je rustig kunt nagenieten.

Tip 10: Geef de gasten een leuk bedankje mee naar huis.

Als dank voor de komst van uw gasten, kan je ze verrassen met een bedankje.
Een leuk bedankje kan zijn een pot met roze of blauwe snoepjes. Of chocolaatjes met een foto van uw baby erop.

Wanneer de baby geboren is geven veel ouders tegenwoordig een kraamfeest. Tips voor het vieren van een kraamfeest nodig? Lees het het hier.

Wil je meer inspiratie voor je babyshower? Kijk op ons Pinterest bord.

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.