Housewarming. Tips voor het organiseren van een housewarming party

De verfkwasten zijn opgeborgen en alle dozen zijn uitgepakt. Jullie zijn de trotse bewoners van een nieuw woning. Tijd voor een housewarming! Een housewarming party is een feest om je vrienden en familie je nieuwe woning te laten zien. Op deze manier heb je alle belangstellende op één moment.
De housewarmingparty is overgewaaid vanuit Amerika en is afkomstig van de oude gewoonte om hout mee te nemen wanneer je ergens op bezoek ging. Met het hout werd dan een haardvuur gemaakt waarmee het huis dus letterlijk opgewarmd werd. Organiseer een gezellige housewarming party met behulp van deze tips.

Housewarming uitnodigingen

Plan een datum en stuur de uitnodigingen ruim van te voren zodat je zeker weet dat er een goede opkomst zal zijn. Maar wie nodig je uit? Naast alle vrienden, familie en collega’s zijn er ook nog de nieuwe buren. Een goede manier om deze te leren kennen is om ze ook uit te nodigen voor de housewarming. Een fantastische gelegenheid om jezelf van je beste kant te laten zien.  Maak een lijst met mensen die je wilt uitnodigen, zodat je weet hoeveel boodschappen je in huis moet halen.

Er zijn vele manieren waarop je mensen kunt uitnodigen.  Maak een evenement aan op Facebook of maak een handgeschreven uitnodiging, maak het zo gek (of niet) als jij zelf wilt. Je kunt de uitnodiging voor de housewarming ook bij je verhuisbericht voegen.

Meer tips over het schrijven uitnodigingen lees je hier.

Housewarming in je woonkamer of toch de tuin?

Je kunt natuurlijk, bij goed weer, ook je gasten in de tuin ontvangen. Bekijk onze blog over het geven van een tuinfeest voor meer tips.

Zorg voor heerlijke hapjes en feestelijke drankjes.

Een feestje is natuurlijk niet compleet zonder de hapjes en drankjes. Op ons Pinterest profiel hebben we de lekkerste feest hapjes en drankjes bij elkaar verzameld.

De rondleiding

Tover jezelf om tot een heuse tourgids en leidt je gasten in groepjes rond in je nieuwe woning. Niet vergeten want de mensen komen tenslotte om jullie nieuwe huis te bewonderen. Je kunt er ook voor kiezen om iedereen apart rond te leiden, dit kost meer tijd maar is wel persoonlijker.

Rookruimte

Wanneer er een aantal rokende mensen aanwezig zijn, staat al snel je hele (nieuwe) woonkamer blauw van de rook. Om nog even zuinig te zijn op je meubels en je vers geverfde muren kun je een rookruimte inrichten op het balkon of in de tuin.

Informatie verzamelen

Leg een kalender neer en vraag of ze hun verjaardag willen opschrijven. Zo heb je meteen de verjaardags kalender gevuld en mis je nooit meer een verjaardag! Vooral handig voor mensen zonder social media.

Natuurlijk kan dit ook met een adressenboekje, handig wanneer je nog niet alle adressen hebt omdat je bijvoorbeeld iedereen via mail of whatsapp hebt uitgenodigd.

Housewarming cadeau

Het kan ontzettend lastig zijn om leuke housewarming cadeaus te verzinnen en mensen komen dat toch al snel uit op een ‘golden oldie’; De huisplant.
Toch is dit echt geen slecht idee! Planten zijn één van de laatste dingen die je koopt wanneer je een nieuwe woning inricht.
Ook zijn cadeaubonnen leuk om te geven en te krijgen zodat de laatste dingen die nog nodig zijn zelf uitgezocht kunnen worden.

Voor nog meer idëeen voor een housewarming cadeau kijk dan op https://housewarmingcadeautje.nl/.

Wil je echt tijd hebben voor de gasten op je housewarming?

Op zo’n dag of avond heb je een hoop dingen die je moet doen. Spullen klaarzetten, gasten ontvangen, tourgids spelen, zorgen dat iedereen wat te drinken heeft en ga zo maar door. Met een PriveOber wordt een housewarming ineens een stuk relaxter. De PriveOber kan je ondersteunen bij de voorbereiding van je housewarming, het ontvangen van gasten, schenken van drankjes en het uitdelen van hapjes. Zo ontbreekt het je gasten aan niets en heb jij alle tijd om van je housewarming te genieten. Zelfs met het opruimen achteraf kunnen we helpen.

Veel plezier tijdens je housewarming party!

4 antwoorden
  1. Lauren de Bruijn
    Lauren de Bruijn zegt:

    Handige tips! Ik ga over een paar weken zon feest voor mijn zus organiseren en ik heb bijna over een rookruimte vergeten! Ook vind ik handgeschreven uitnodiging leuker dan gewoon een evenement op Facebook, ik zal die met mijn dochter samen maken:) Nu moet ik over een apparatuur zorgen zodat er leuke muziek zal spelen tijdens ons feest en dan is bijna alles klaar!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.