De high beer is het ‘mannelijke’ antwoord op de high tea. Gezellig met de mannen (of vrouwen uiteraard) onder elkaar speciaal bieren drinken met bijpassende snacks.

Een high beer is te vergelijken met een bierproeverij, maar dan minder informatief. Het gaat tenslotte om de gezelligheid en niet om hoe ‘hoppig’ het geselecteerde biertje is! Neem verschillende bieren en let hierbij wel op het seizoen. Een blond biertje smaakt toch echt beter in de zomer dan in de winter! 3 of 4 verschillende bieren is genoeg. Heb je echt geen idee welke soorten bier in de smaak zullen vallen? Ga dan eens langs bij je lokale slijter, deze kan je alles vertellen over de verschillende soorten bier en pils.

High beer hapjes

Bij bier en pils wordt al snel aan patat, bitterballen en chips gedacht. Dit kan natuurlijk prima op je high beer, maar je kan het ook wat bourgondischer maken.
Bijvoorbeeld een goede kaasplank met ambachtelijk gebakken brood!
Een goede (antipasti) kaasplank bevat:

 • Verschillende soorten kaas hard en zacht.
 • Verschillende soorten vleeswaren
 • Groenten (b.v. cherrytomaatjes, olijven..)
 • Fruit (b.v. druiven, vijgen, peer..)
 • Noten
 • Jam of honing
 • Brood en/of toastjes

The next level high beer

Wil je toch iets extra’s? Kijk dan is naar goede Bier – spijs combinaties. Drink bij de hapjes het juiste bier om de smaakpapillen te verrassen. Om je te helpen hebben we een lijst met voorbeelden van goede combinaties gemaakt. Uiteraard ben je vrij om hier zelf variaties op te bedenken! Probeer gewoon wat verschillende combinaties voordat je de high beer organiseert.

Nog wat laatste tips..

 • Let op de temperatuur van het bier, niet alle soorten drink je op koelkast temperatuur! Informatie hierover staat op het etiket van het bier.
 • Sommige bieren hebben nagisting op fles, hierdoor ligt er gist op de bodem, kies of je dit mee schenkt of niet.
 • Speciaalbier mag in een droog glas, als je geen goede bierglazen in huis hebt, gebruik dan wijnglazen hierin komt de smaak ook goed tot zijn recht.
 • Op zoek naar bijzondere bieren? Probeer dan de speciaal gerijpte bieren van de Bourgondische Bierkelder. Bij de Bourgondische Bierkelder koop je niet alleen een fles van jouw favoriete bier van jouw favoriete leeftijd, maar een pakket van hetzelfde bier, op verschillende leeftijden. Hierdoor kan je de smaakevolutie van het bier ervaren en zelf bepalen op welke leeftijd je het bier het allerlekkerste vindt.

 

Een uitgebreide high beer kan best veel werk zijn! Hulp nodig? Een PriveOber helpt je met de voorbereidingen, de ontvangst van je gasten en zelfs met het opruimen achteraf. Zo kun je zelf ook genieten. 

Proost!

6 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.