,

Hoe bepaal ik mijn feestlocatie? Tips en mogelijkheden.

feestlocatie vastleggen

Het is zover. U wilt samen met uw partner jullie jubileum vieren. Maar waar gaat u dat feest vieren? Thuis? Een lokaal café of feestzaal? Een partycentrum? Wij zetten voor u de mogelijke opties op een rijtje. Hierbij kijken we naar de voordelen en nadelen per locatie. Budget, fun en ruimte spelen een rol. Het is makkelijker dan u denkt!

Feest thuis organiseren, of elders?

De meeste feestjes die u jaarlijks heeft viert u waarschijnlijk thuis. Hier is helemaal niks mee, want het is vaak gezellig, u bent van niemand afhankelijk en het bespaart een heleboel geld. Maar wanneer u bijvoorbeeld uw bruiloft of jubileum wilt vieren, wilt u het groots uitpakken. Dit omdat het een once in a lifetime-moment is. Uw zorgen worden compleet uit handen genomen wanneer u een PriveOber huurt. De kelner verzorgt de catering van hapjes en drankjes en zelfs een compleet gangendiner. Dat is pas optimaal genieten!

Mogelijkheden voor feestlocaties

 • Thuis binnen ,of in de tuin (indien koud > verwarmde tent)
 • Café
 • restaurant
 • Partycentrum
 • Historische boerderij
 • Kasteel of villa
 • Buitenland

Simpele feestlocatie: feest thuis geven kan prima

U hoeft niet per definitie uw feest op een externe locatie te geven als u thuis ook de ruimte en mogelijkheden heeft. Een van de voordelen is dat u geen zaalhuur betaalt. Nog een voordeel is dat u alles zelf kan beslissen op gevoel qua inrichting en smaak. Vergunningen zijn niet van toepassing dus kan het feest een extra uurtje doorgaan. Kijk van tevoren goed hoeveel mensen u kwijt kan op een vierkante meter. De vuistregel geldt 2 mensen op een vierkante meter. Wanneer het feestje ten einde loopt kunt u de trap op en ligt u zo in bed na een geslaagde avond.

Jouw verjaardag op locatie in een Café

Neem eens een kijkje in uw familie en vriendenkring. Zitten er personen bij die in de horeca werken of misschien zelfs wel horecaondernemer zijn? Misschien kunt u via hun wel een korting- of vriendenprijsje regelen?

Een café is vaak ook een intieme locatie voor kleine gezelschappen van dertig tot en met zestig personen. Veel afscheidsfeestjes, welkom-terug-feestjes, kleine bedrijfsborrels en verjaardagen worden in het café gevierd. Maar je dient er wel rekening mee te houden dat een café ook zijn evenementen en vaste dagen heeft. Wanneer de kroeg op vrijdag vol staat en veel vaste gasten komen, zal de kroegeigenaar niet zomaar de tent sluiten voor een besloten feest. Qua eindtijd is er een grens, omdat het café ook afhankelijk is van een vergunning. Een nadeel: de drank zijn vaak hogere kosten. Voordeel is dat je niet zelf hoeft op te ruimen.

Makkelijk en voordelige feestlocatie: buurthuis of jongerencentrum

Wanneer u dit leest denkt u: “Hey, hier heb ik eigenlijk nooit echt bij stilgestaan.” Dat klopt. Veel mensen vergeten dit soort feestlocaties. Ze zijn meestal dicht bij uw woonomgeving. Een voordeel bij deze locaties is de ruimte en prijs. De ruimte is vaak stukken groter dan bij uw thuis. Bij beide partijen valt de prijs goed uit omdat het verenigingen of stichtingen zijn en deze geen hoge winst mogen maken.

Restaurant

In plaats van te drinken en dansen kunt u het ook op de rustige manier aanpakken. Lekker met een groot gezelschap uit eten door middel van een lekker diner. Informeer bijvoorbeeld eens of een diner door de chef kunt laten samenstellen speciaal voor jullie feest. Of iedereen eet gewoon lekker a la carte. Wanneer er veel kinderen aanwezig zijn is het misschien handig om een restaurant te zoeken waar er een speelruimte voor hen is.

Partycentrum feesten

Dit is een veelgebruikte optie. Je kan naar wens een zaal laten inrichten en precies je feest de invulling geven zoals jij wilt. Dit kun je allemaal met de partycateraar bespreken. Het voordeel van een partycentrum is dat je meteen personeel erbij hebt en bovendien niet hoeft op te ruimen na je feest. Qua catering is er ook van alles mogelijk. Je kan er luxe dineren of lekker een lopend buffetje nemen. Een partycentrum heeft vaak een huis-dj ter beschikking maar je kan er ook voor kiezen om natuurlijk een eigen dj in te huren of te laten komen. Een ander voordeel van een partycentrum is dat je er vaak activiteiten van te voren kan doen. Dus bijvoorbeeld bowlen, karten of paintballen.

Jouw jubileum in een historische boerderij

Feesten op een mooie locatie is natuurlijk prachtig. Hier kun je jouw party in een mooie tuin vieren die helemaal bij jouw voorkeur past. Op sommige locaties kun je ook overdekt dineren. Ook een groot pluspunt aan deze locaties is dat je er kunt blijven overnachten; zodat je relaxed naar je partij kan toeleven en op de dag zelf niet hoeft te stressen of haasten. En ideaal voor je gasten dat ze kunnen blijven slapen. Iedereen kan dan lekker een borrel pakken en zo wordt jullie feest nog gezelliger. Er is natuurlijk ook een overdekt gedeelte. Wanneer de temperatuur buiten daalt kun je lekker naar binnen toe.

Feestavond in een kasteel

Een compleet andere ambiance, maar ook in een kasteel heb je de mogelijkheden zoals hierboven beschreven bij  “Jouw jubileum historische boerderij”, ook hier kun je overnachten zodat je de volgende ochtend tijdens het ontbijt met je familie kan nagenieten van het geweldige feestje. Je hebt veel vrijheid. Er zijn dus een tal van mogelijkheden. Het ligt er natuurlijk ook helemaal aan wat je qua budget te besteden hebt. Bij een kasteel ben je vaak hoger uit qua zaalhuur. Je bent hier al snel drieduizend tot vijfduizend euro kwijt voor een compleet feest.

kasteeltje

Feestlocaties in het buitenland

Dit is de gaafste optie! Trouwen op de zomerstranden van Arubu, of  vliegend vanaf Las Vegas per helicopter naar canyon floor waar je elkaar het “ja” woord zal geven. Bij extravagant kan dit allemaal!

lasvegas                           aruuba

Extravagant is een organisatie die bruiloften regelt in het buitenland. Zie bieden een dertig tal  bestemmingen waar jij de bruiloft van je leven kunt houden. Ze verzorgen het van ceremonie en huwelijksreis tot legalisering en inschrijving in Nederland. Kijk gerust eens op hun website! https://www.extravacanza.nl/

5 antwoorden
 1. Michelle
  Michelle zegt:

  Klinkt allemaal erg leuk. Ik ga binnenkort trouwen met mijn aanstaande man, maar we vieren het maar met een beperkt aantal gasten. Wel willen we een evenementenlocatie inschakelen die de feestzaal mooi maken en voor het eten en drinken zorgen. Er hoort een groot terras bij, dus als het lekker weer is kunnen we daar ook van genieten. Ik kijk er heel erg naar uit!

  Beantwoorden
  • Sven van Breemen
   Sven van Breemen zegt:

   Hoi Michelle,

   Goed om te horen.Er zullen vast en zeker genoeg locaties zijn die ruimtes hebben voor een beperkt aantal gasten. Maak er een knalfeest van om nooit te vergeten! Bij onze blogs staan meerdere tips omtrent de feestbranche. Ook voor jouw verjaardag thuis staan er handige tips tussen ;)

   Met gastvrije groet,

   PriveOber

   Beantwoorden
 2. Cuisine
  Cuisine zegt:

  leuke tips en advies
  dit kan inderdaad verzorgen en laten doen door een evenementen bureau
  sommige zijn meer gespecialiseerd in bruiloften en anderen in verjaardag feesten of andere thema’s

  Beantwoorden
 3. Lauren de Bruijn
  Lauren de Bruijn zegt:

  Ik ben echt dankbaar voor deze ideeën! Ik heb een verjaardag over een maand en nu begrijp ik dat ik ten eerste over de reservatie van een geschikt café moet nadenken omdat zij bijna altijd al geboekt zijn. Ik denk dat het een groot voordeel is dat er zoveel ruimte in een cafe is en wij zullen leuk kunnen dansen! Ik wil niet een feestje thuis organiseren, dus zal ik zoeken op een gezellig cafeetje!

  Beantwoorden
 4. Kiki Wals
  Kiki Wals zegt:

  Mijn man is binnenkort jarig, en ik wil een grote verjaardagsparty voor hem organiseren. Ik denk dat een café inderdaad een intieme locatie voor kleine gezelschappen is, en omdat ik niet veel gasten uitnodig, vind ik zo’n locatie leuk. Ook heb ik een idee om een partytent te huren als het lekker warm is.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.